Meme/ Tagged - AGAIN! Haiiihhh!!!

Katenye yer - takkk sudah sudah lah ditaggad bermeme bagai segala, kan? Hahaha takper, Akak nak jadi cam Encik Abah kiter lah! Sekali dia bedal, habis semua 5 6 7 8 entry tagged dia habiskan dalam satu entry! Clust! Hiks!

And so kali iniew, erm, I kindda like terlupa dos siapa tatau yang bertagging MEME bagai kat mek? Was it Neo ah? Hurm... Neo, ko tagging mek kan? Hurmmm... Mati la TUA dan PELUPA yer? LOL!

Ok, so, lets mrasa - apakah kesah tagging magging kali nih pulak dah... hurmmm... Harap2 yang tak perlu guna-kerah-perah otak Akak pepagi buto dalam keadaan kezombians iniew! Hiks!
Name 4 Things That Need To Be Invented

Name 4 Things That Should Never Have Been Invented

Name 3 Things I do not know about you

Name 5 Snacks you enjoy
Eh Neo, soalan tak cakap nape u ols pilih your answers as the answers pong? Like, tak der pulak Akak bace tang mana2 which says that you need to justifikasikan jawapans anda, kan? Habis tu, napo mung buat macam len jer Akak tgk? Hehehe suke kan!

Oklah, lets get this over and done with (mati la entry tertunggak berzaman tok kadok banyak lagi belom Akak siapkan - die la all DRAFTS!)

Ok, first things first... Mrasa... *Tarik nafazzz... haiiihhh! Ok, let the MeMe begin nah...

Name 4 Things That Need To Be Invented
  • Subang "'Jem' and The Holograms" itiew!!! Harus, wajib! All hadek2 must get one untuk memudahkan transformasi! Ops!

  • Ala yang mampu mengfinalizekan apakah orientasi sebenar seseorangs jantan itiew; like, the device can tell like this guy tu, gayah ka, gibek ka, woman trapped inside ka apa ka, kan? Straight-nan-ado ka? Kan, senang sikit! Useful jugak buat the girls. Yerlah, tak susah2 nak worry "Eh, aku kawen ngan mamat nih, straight ke bengkok eh? Hurmmm..." Kan? Hiks!

  • Alat yang mampu menyiapkan blog entry dan siap publishkan bagai dengan hanya reading from the blogger's mind. KAN!? Maka tiadalah entry2 tertonda! All I've got to do is just pikiaqkan dalam kapla hotak, and walla! SIAP! Hiks!

  • Toilet untuk hadek2. Yer la. Hadek2 skarang kadang2, bila dragun, kengkadang segan nak masuk toilet pompuan and kengkadang pompuans pun feel uncomfy la kan. Nak masuk toilet laki, haiyoh - parah! And bila time tak dragun, kang masuk toilet laki, katanya nak churs la. So nak masuk toilet pompuan, harus kena peligan. Memandangkan we're living dalam donia moden serba pesat membangun, buat la satu toilet menusia donia ketiga. Kan? OPS!
Name 4 Things That Should Never Have Been Invented
  • Airbus A380. Dengan Boeing 747 'The Jumbo' tu pun, ala ala kalau sekali terhempas, naya ja brapa ratus nyawa can terkorban, MOTIF nak menggandakan jumlah kalau sekali A380 tu terbaaaabbboooommm, kan? Hish! Choy! Touch wood!!!

  • The CLEO Magazine's 50's Most Eligible Bachelor award itiew! Like, never la should diaorang buat. Asik2 every year bile time for the award to be given out to that most eligible bachelor, Akak akan 'kering'. YER LAH! Asik 'BASAH' jer tgk jantan2 itiew; and to think that most of them mai from Malaysia noh? Aiyoh! Not good not good!

  • Fat - yang digunakan sikit2 dalam makanan and minuman and snacks bagai, patutnya tidak diwujudkan. Dengan ketiadaan kandungan fat yang ada kalanya melampau2 dalam sesetengah kandungan makanan/ minuman, maka, Akak won't get fat lepas eating like a mad pig! Hiks! Girangsnye!!! THEN only I can say "I wish to eat everything, in the world. And I would eat everything twice!" Hiks!

  • VIncci shoes for ladies! Patutnya Vincci tu buat untuk Adik2 jer. Ops! For ladies, depa pi la ke La Primavera ka, Jimmy Choo ka, Stuart Weitzman ke ape ke, kan? Vincci and Nose, ha, tu satu lagi, buat la utk adik2. Hiks! (Mati la part nih sebenarnya Akak kering kontang idea memikirkan apekebendenye yang should hot have been invented! And THANK GOD am done! Hiks!)
Name 3 Things I do not know about you
  • Akak PEKAK la at times; tu lah, gara2 dok dengaq MP3/ walkman/ discman dulu time2 zaman2 mudo dulu - ditambah-campur pulak time keje dengan MH, mrasalah peeekak jer memanjang! Bak kata kawan maktok mek dulu once cakap kat maktok mek (time tu mek tgh dok rewind my walkman, ala ala the ear peace tu still terlekat intact bagai dalam telinga but I could hear the two ol' ladies punye conversation la kan... "Ni,... Cik Sham. Saya kesian la tgk cucu Cik Sham..." And then my maktok menjawab, "Awatnya?" Nahhh! That's it - terus... "Dak la, tu ha, kesian, kecik2 lagi DAHHH PEKAK sampai kena pakai alat pendengaran!" Isk isk isk, mau ko tak sentap? Hahaha! Aiyoh! Lari topic nih! LALALALA! Next!!!

  • I don't fancy 'BUSINESS' sangat la sebenarnye! OK, shall not go into details. Cukup la hampa tahu 'BUSINESS' bukan lah dalam kapla hotak Akak nih selaliew. Hiks! Mati la prefer 'CHARITY' eh? LOL!

  • Emmm, what else eh? Ah yes; here goes. Hampa tau dak Akak nih pernah ado history at the age of 3 ke 4 years old tatau, dahhh mula pandai 'berpenyakit' katanya. Penyakit apa? Ok. I'll give u guys a hint2 nah. Penyakit ini membuatkan si pesakit rasa tak comfy, very the memulas2 rasanya pewot, bagaikan kembong masuk angin, dicubanya push takmoh nak kuar, hasilnya, pelarian satu compound rumah nangis2, berpeloh2, gara2 cuba dengan gigih untuk mereleasekan 'itiew'. No, bukan perangan kuat drama sentap sentip dq bagai lah! HISH! I was referring to Akak tak bley buang air besau at that young age - sentap sundels dengar my folks told me about the story. LOL! Nak tergelak pun ada kat diri sendiri, rasa kesian also got! Heheh mati la konfessin sedonia, noh? LOL!
Name 5 Snacks you enjoy
  • Cottage Fries from Wise

  • Twisties

  • Chocolate MARS

  • Kit Kat

  • Owh yes - and the last one, NINI!!! Celup celup!!! NINI!!! Celup celup!!! Sapa still ingatkan NINI!? Hahaha!
Ok tak eh? Hehehe... Ok jer lalalalalala. Now, siapakah piuler Akak nak bertagging magging MeMe bagai nih... Hurm... ikut sukaaa lah! Sapa ghasa nak buat, buat lor sajork! :) Tapi jangan lupa mai habaq nah? Kami pong nak baca jugak! Hiks!


Print option:




Fish of Pisces @ 5th_E said...  
kless kememean ini serta pengakuan ikhlas sedonia :)

aiyoo suke la lay out dia! clean, fresh, crisp..

speaking of crisps, remember WALKERS??? huhuhuhu
Nurlea Laurielle said...  
Kan... mrasalah i ols kuarkan segala rahsia doli doli yang teramatslah kejiust! LOL!
abah said...  
Hahahaha subang "jem" tu tatahan hokeeeeeee..

Oh lagi satu gelak2 abah baca pasal walkman tu....alat kurang pendengaran katanye????!

Hahahahahahaha
Nurlea Laurielle said...  
Abah, kalo ado subang jem tu, dont tell me u ols tanak one pair also? Hehehehehehhee i'm sure 5thE wants one, kan u ols kan kan kan? :D
Fish of Pisces @ 5th_E said...  
and for my 70th COMMENT!! *kompang - caklempung - gamelan*

Of kos i want 1!! subang Jem and the holograms tu PENTING k!!

Mrasa la Showtime Synergy setiap pagi dari atas katil menjelma di opis utk punch card! hehehe dan juga bley run run here n there... SHOWTIME SYNERGY!!!
Nurlea Laurielle said...  
Kekwatleyyy 70th comment katanye? Hehehe dinch ade award hokey! Or maybe I should give out award? Mrasalah if i give out award, kena lah START ALL OVER AGAIN BACK TO ZERO, kans? Hiks!
Farhana said...  
hahahaha ai pon nak itew sobang jem!

weh rindu la sesi membitchy2! bila kah?
Nurlea Laurielle said...  
hahahahaha mak dah agak hang pun mesti nak juger subang jem and the holograms itiew! Lol!

Sessi bitchy2? Heheh mrasa bulan depan. Nak gi tgk miss miss tak?

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top