Dan kini disampaikan berita tertunda...

Salam sejahtera... Good evening Ladies and Gents, Babies and Elephants (tetiber elephants katanya? Mati la caruts diri sendiri! HAHAHA!) - We bring you this rather shocking news which was received... errr... sekejap yer, maklumat tidaklah lengkap (maka bermula lah copy cut paste bagai, KAN!? Hahaha!)
  • Message was received from +601228*****@mms.maxis.net.my via http://www.maxis.com.my/mms

  • Subjectnye however, was NAN ADO "No Subject"!!!

  • And look at the timing message iniew diterima? "04:14AM" Isk isk isk - saluran penyampaian agak slow gamaknye that night... kan?

  • But, what's this? Tgk la DATE nye pule? "02/06/2008" Mati lah bukan salah sistem telekomunikasi segala bagai, kan?! Hahah!
Anyways, apakah kisahnye berita yang disampaikan melalui MMS nih? Hurm... Mari kita sama2 rewind balik laporan pemberita kita, Mr. Volksie yang berada ditempat kejadian itiew... Silakan...
Reporting live from Taman Jogging Near 301! Ada orang terjun dalam tasik yer (mati la kantoi juger kan, tetiber perkataan 'tasik' itiew kuar juger... hiks!)
Haiyoh!!! Kesahnye, bunuhan diriew ke? Nih mesti kes dia tahu harga minyak petrol nak naik, kan?


OPS! Anyways, ado lagi laporannye...

Dikatakan wakil network ini lagi, iaitiew wartawan Volksie yang pada ketika kejadian berlaku, dia masih tak tahu menahu apa kes, sampai lah polis dan bomba dan tentera (MOTIF TENTERA MAI JUGAK!? Hahaha!) tiba utk menenangkan keadaan serta mengenalpasti apakah kesnye, baru lah wartawan kite sempat mengulas-sambung...
Berdasarkan pada gambar yang telah disnappy2, didapati mangsa telah membunuh diri dengan menghumbankan dirinye sendiri masuk ke dalam tasik... Dan kata2 akhirnya telah dicoret di atas sekeping kertas (ke mana nye kepingan kertas itiew pun mak tatau)... And in his last words dia berkata...

"Kalo aku mati ari ni esok kiamat"

... katanya dan membuatkan diriku terus KEMPOT! Sekian dulu laporan live yang telah direwindkan kembali untuk siaran DELAYED. Kita kembali ke studio, sialkan - eh, silakan! Hehehe... *PS: Got a lot lar cutie bombas and polises around - hehehehe!*
Haiyoh! SEMPAT katanya! Sentaps! Dah ler sehari dua sebelum tu si Volksie dapat nengok abang2 bombarinas terjun diving bagai, errr - kat mana tatau?

Anyways, back to the news - SCARRY kan? Tapi bila terbayang2 cute bombarinas and policesitas bagai, mrasalah things doesn't look THAT bad, kan?

PS: Akak bet yang bunuh diri tu confirm Malay, kan? Sebab dia tulis in BM? Tak gitu Volks? Ops!

Jadi, demikian sajo lah yer berita DELAYED katanya iniew, dan telah disampaikan oleh saye, Miss Polaminoprogasso (csi_X! Jgn ko nak gelak, nah! Hahahah hanjs tau!)


Print option:




Fish of Pisces @ 5th_E said...  
aiyo... kempot nak cari click-stories *WOOPS* button comment ni tau.. kene SHARING is CARING la kan?? jenuhhhhhhhhhhhhhhh i mencari meredah hiutan belantara, namun nasibku baik, ada terjumpe kewujudannye.

Ape ke halny Miss Polonogorojiwaporo tu???? habaq mai sket.. an entry pls?

Matikemek???
Nurlea Laurielle said...  
Susah meh? Ke mata u ols dosi ghabun? Mati la mek makin pekak! LALALALA!

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top