It's the 1st day of June, in the year 2008...

My my my... would ya look at the date today? Tsk tsk tsk tsk tsk... pejam celik pejam celik pejam pejam pejam terbeliak celiknya, tup tup tup... dahhh masuk June 1st, 2008, eh? Cepat kan masa berlalu; very very fast one the time flying (I wonder time flying with or without wing eh!?? Hurm...)

Aaanyways, since it's the 1st of June, the beginning of a new month, Akak rasa Akak feel like starting anew, gitttiew... It's always good kan to start things fresh on the 1st day of the new month bagai, marking masuknye pertengahan tahun sudah; menandakan beberapa perkara yang bakal menempa dalam riwayat hidup kite bagai, kan... *senyum senyum lite2 jer...*

Anyways, before lah Akak terlupe, talking about "time flies" katanye, kan? Well, time would certainly fly faster - when you're dead, kan? *pose pose garu kepale; siapo pulak yang mati tetiber cakap pasal dead dead bagai nih, kan? Tah? Saje je tetiber nak terkeluar ayat tu. So better strike while the iron is still hot hot; better menaip sementara stok keotakkankiew masih ado... LOL!*

Basically, moral of the story katanya entry "time flies" iniew ialah... just to erm say...
Hello... Welcome... Congratulations... Goodbye... Good luck... and of course, how could I not include this... Sorry...
Katanye, semuenye ade nih, semua bagai greetings, goodbyes bagai semua nih; apa kes!?? Well, iniew lah Akak nak terang2kan iniew dalam entry nih. Cuba lah bawak2 bersabaq sama... hiks!

Ok, first up... Hello; Well, Akak just nak say, "HELLO WORLD" katanya, am back - bole? LOL!

Then next we have, Welcome; this one is for sure untuk the month of June YANG AKAN menandakan masuk dah setengah tahun perjalanan kita dalam tahun 2008 (My Goodness! TIME DOES fly kan?!?), dan ia also akan me-welcoming umurans baru Akak. Mrasalah kita molakan countdown eh? LOL! 28 days, beginning today, and counting! Hiks! And by the time habis jer countdown tu sampai 1, meaning by the end of hari ke 28, maka, "So long 28yo" and "Welcome 29yo!" Yayyy! And so it's kindda like me-welcoming umur baru secara awal katanya. Hiks! Tak per. Biar awal, jgn in denial - OPS! Skarang I say this "DENIAL" thingy bukan utk sorang insan sajork; now not only one, but two insans! Siapakah? Ado la... LOL!!!

Ok next, lepas itiew, kite ado Congratulations katanya; untuk siapakah? Ha, untuk seorang teman yang akan masuk training keje sebagai manager (or is it assistant manager tah) kat salah sebuah franchise di ibu kota katanya. Mrasalah FINALLY, jgn mess up pulak kali iniew yer - OPS! Tahniah u ols, C.A. Berkat u ols dok sabaq menantiew, maka, mrasa... dapat jugo akhirnya. Dan maka tinggallah mek sengsorang kat siniew - tak per, kita kata SUPERANGFORMERS! LOL! Matilakau Ginger!

Then, fourthly we have Goodbye; errr, boleh tak goodbye tu Akak selitkan dalam fakta kedua (umur) dan fakta ketiga (C.A. leaving) itiew, can right? Hehehehe... Owh owh and erm, it's GOODBYE as well to QON2008. Ha, hat nih Akak tidak mau panjang lebar. Cukup I say, tak jadi masuk, finito, habisan, that's it! Kes closed! - mrasa, lets, look forward for IQP2008; balik dengan si halia tu and mrasalah kalau gadoh2 lagi, dinch payah pose pose kupas limau dah! Mrasalah I ols sparekan KEK dalam kete tu; so kalau gadoh, kita potong2 lagi kek, tak gitu KAKAK GINGER!? Hahahaha mati la mek! (But I do owe a long explenasiyon to 5thE, Volksie and Val as for why the last minute tarik diri again... Nanti na... Nih baru start nak hyper balik; lepas2 dok mandom - tau tak mandom tu apo? Ops!)

Good luck, next; hurm... Good luck nih tadi pasai pa tatau? Owh, ya, C.A. - good luck noh. And Isis, good luck as well for your contest nah! Hmmm, sapa lagi tatau aku nak good luckkan tatau? Ha, tak pa. Tak ingat. Nanti I ols ingat I ols cakap. OPS!

And lastly, the standard word of sorry, from the bottom of my heart, erm, hmmm... wait, why I wanted to say sorry tatau? Owh yes, pasai QON2008. Erm, tak pa tak pa. Yang tu I ols buat personally, nah? Hiks! Mati la SMS 6 pages, kan? Hahahaha! OWH yes and sorry to 5thE yang datang ke A/S tapi hem tak sempat nak jumper u ols atas kesebokkan kebusyan yang melanda dengan kenduri sepupu sepipit sepapat bagai lah, tolong buat itu ini bagai lah lagi, kan? Dan dalam tempoh hiatus lagi pulak tu, so dia slow sikit ('Dia'? Mati la 'dia=aku', kan? HAHAHAH!) Nanti I ols make it up to u ols, lunchies di apakah nama tempat tu, WENDY'S? Heheheh...

PS: Mati la sebenarnye 'SORRY' nih banyak lagi bab bab like entry2 tertunda... erm, like, erm... ape lagi eh? Tak per, as usual, time Akak ingat nanti Akak edit! OPS!


Print option:




Fish of Pisces @ 5th_E said...  
*tapping fingers on table*
ah yes, i am waiting for the explaination...

eagerly seating in front of the pc whilst waiting for my gmail to receive any emails..

dum dum dum dum dum dum dum....

*tapping fingers away*
Nurlea Laurielle said...  
*gulp* telan air liur... lap lap peliuh...

Errrr explainaseeyon email shall be there soon, just dont ask me when nah.

Akan tetapi, would this do for now - "sekurang2nya i get to wear the dress at IQP in July" - can ah like that? At least tak der lah rugi all dressed but no where to go... kan?

But trust me, its valid alright.... i mean, the reasonS... good enuff la kot...
WaziAriesVolks said...  
Mrasalah I ols sparekan KEK dalam kete tu; so kalau gadoh, kita potong2 lagi kek, tak gitu KAKAK GINGER! <<-- Tolong bawa Chocolate Moist cake.. so i can have it instead of wastage for food fight and I don't really like other cake
Fish of Pisces @ 5th_E said...  
yes it is valid. I pun tak terfikir...

huhuhu

btw, i telah menggunakan istilah cutting the cake itiew di opis, dan respon adalah sgt menarik! die die die
Nurlea Laurielle said...  
volksie- motif u ols tak tastekan kek choco moist tapi tetap buat entry birthday I guna kek itiew dulu in 2005??? Heheheheh dan kaedahnye u nak join food fighting, u nak team up dengan I dan kita baling2kan kek2 itiew kat ginger kan... yeh yeh...
Nurlea Laurielle said...  
I ols nak mulakan teknik penggunaan terminologi potong potongan. Mrasalah maknanya memotong line - e eh?
Jati said...  
this is for real lah kan? Lea nak active kan body balik? no more merajuk2 bagai? kan? kan?

yeyeyeyeyeyeye *sambil tepuk2 tangan
Nurlea Laurielle said...  
jati: errr... bile kakak mrajuks? OPS!
chefaduka said...  
THANKS KAKAK LADY...HEM TRY MY BEST UTK TEMPUHI UJIAN KAT KL NI......
Nurlea Laurielle said...  
Yes u ols. As much as u ols selalu dibelakang hem, mrasa, this time I ols sokong u ols dari belakang! Mati la ubah2 posisi katanya! HAHAHA

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top