Recitals of "Al-Fatihah" to Allahyarhamah Seniwati Yusni Jaafar


Decorated Qur'an
Originally uploaded by menj
At around 7.30-ish AM (Malaysian time of course) just now, Akak received an SMS. At first Akak just let it be, like, ala, biarkan kejap SMS tah dari sape tu tah tu in the phone, as Akak was sort of like busy lite2 preparing some stuffs for work and my appointment later.

Tapi dalam Akak being busy preparing my files and paperwork and stuff, my otak sort of like terpikir2, which jarang happens to Akak bile Akak have an early start; usually otak slow sikit, later baru nak menjana-berkuasa bagai. But not this time. SMS kali nih buat Akak terpikir2, rase like, tak sedap pulakkk kalau tak dinengokkan from siapakah the SMS itiew, and what's the content like - ada masalah ke, pa per ke, kan? Lantas Akak capai HP Akak...

Belek2, rupe2nye I received an SMS from a close friend of mine, all the way in Langkawi Island... The HP screen displays: '1 new message from Sham Westin LGK' katanya... I wonder ape pulak SMS memain si Sham kali nih; usually Sham memang kerap send me SMSes yang berunsurkan jokes, quotes, and forwarded chain SMSes and stuff. So, nak dikatakan SMS awal pagi si Sham nih kali nih, like usual, tapi, kenape Akak rase macam sesuatuh???

Sama2lah kita sedekahkan surah Al- Fatihah buat Primadona, Seniwati Yusni Jaafar yang telah kembali ke Rahmatullah pada jam 2.30 pagi tadi...

Semoga roh Allahyarhamah dicucuri rahmatNYA...
True enuff, feeling 'tak sedap' Akak ruper2nye membawa berita perginya takkan kembali, Primadona dan boleh dikatakan Ratu filem komedi erra 80-an, pulang buat selama2nya mengadapNYA pagi tadi...

Gambar rujukan: Arwahyahamah Seniwati Yusni Jaafar.
Sumber rujukan:
www.manggaonline.com.my
Sumber rujukan/ link gambar asal: ...www.manggaonline.com.my/berita-selebriti/....

Terus Akak cuba2 check Harian Metro online and other online newspapers bagai... tapi...

Since Arwah passed away at 2.30-ish this morning, I guess it didn't make today's headlines and all; prolly berita ade kot? And so, to verify things up, Akak yang dosi berada di office tatkala itiew (well actually, I was here all night long), terus calling BBM (Big Boss Mummy)
LKY: Mama, ada dengaq citer pasal Yusni Jaafar dah meninggal?

BBM: Yer ke? Innalillah... Tapi Mama belom dengaq pa pa lagi la pun. Mana tau?

LKY: Ade member habaq through SMS; just nak pastikan berita tu betul...

BBM: Tapi kalau tak betol, takkan orang nak distribute SMS tu, tul tak?

Then I clearly heard my auntie's voice from the back, telling BBM something... and then BBM continued...

BBM: Ha, Mak Njang said she dengaq berita kat radio tadi, but wasn't paying attention sangat. Ada dengar depa sebut 'TELAH MENINGGAL DUNIA' and 'ALLAHYARHAMAH'. Sapa lagi artist ataupun celebrity perempuan yang tengah sakit gering now pun selain dari Yusni?

LKY: Yaaa loh... Well, nevermind, just wanted to check...
Well true enough like what BBM said to moi; kalau tak mati, takkan la orang nak distribute berkompangan satu donia cakap seniwati itiew dosi meninggal, kan? Bab bab ginik, takkan la ade orang nak buat memain, kan? Well, apa2 pun, kite nantikan any updates and what not and for that, Akak akan updatekan entry ini sekiranya ado pa per perkembangan.

As of now, berita yang Akak terima melalui SMS from Sham itiew mengenainya perginya Seniwati Yusni Jaafar buat selama2nya ke Rahmatullah, Akak anggapkan benar dan sahih buat masa entry/ posting ini dicompose dan dipublishkan yer. - UPDATED AT 1900HRS APRIL 1ST, 2008: Telah disahkan benar Seniwati Yusni Jaafar telah pulang ke Rahmatullah awal pagi tadi - berita lanjut/ sepenuhnya, klik di link berikut (Sumber rujukan: ...www.manggaonline.com.my/berita-selebriti/....)


And not to forget, my sincere and deepest condolences to the family of Allahyarhamah; namely yang Akak kenal would be Raja Ema jer la kot... Banyak2 bersabar; dah tiba masanya dia kembali kepada NYA yang hakiki... Moga roh arwah dilimpahi kurnia nikmat dan rahmat daripadaNYA...


Print option:




Anonymous said...  
innalillahiwainnailahirajiun..
al-Fatihah buat allayarhamah seniwati yusni jaafar..
sincerely from my heart i really love her!
Fish of Pisces @ 5th_E said...  
Al Fatihah. Big loss to the industry. semoga ALLAH menempatkan arwah dgn mereka yang beriman. Amin.
Ezfarhan Hamdi said...  
it is true kak lea seniwati yusni jaffar sudah tiada bersama kita moga rohnya diberkati dan dicucuri rahmat! tq for the info Kak lea!

Ezfarhan Hamdi ez-farhanx85[at]yahoo.com
Nurlea Laurielle said...  
Amin amin to all prayers and recitals of AL-Fatihah... Amin Ya Rabbal'alamin...

PS: Bile nengok balik pix arwah yang I ols attached dalam entry nih, tah nape, sayuuu jer nengok!
Nurlea Laurielle said...  
UPDATED: UPDATED AT 1900HRS APRIL 1ST, 2008: Telah disahkan benar Seniwati Yusni Jaafar telah pulang ke Rahmatullah awal pagi tadi - berita lanjut/ sepenuhnya, klik di link berikut (Sumber rujukan/ URL: http://www.manggaonline.com.my/berita-selebriti/al-fatihah-yusni-jaafar-meninggal-dunia/573/)

PS: Tgk2kan balik pic yang ade dalam entry di Manggaonline.com.my tu, sejuk sikit tgk wajah arwah tersenyum. I ols dulu minat tgk dia belakon, banyak citer arh - especially those yang ade dengan Badul and what not, Ibrahim Pendek, dan sbgnya. Lawak2 diaorang, classic... tiadalah pengganti menggantikan tempat2 mereka... :(

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top