WOTD - defarco



Defarco: A lovelier way of saying... "F*ck You!!!" - hiks! So instead of caruting people by saying the harsh four letter word + 3 letter in YOU, you get to say DEFARCO!!! Sopan dan berhemah la sikiuts, kan? Hiks! Hiks! Die lah me mother chicken merosakkan lagi bahasa! Lalalala!!!

But kind to think of it, this time, unlike DICKIES, Akak dinch rosakkan bahasa yer. Instead, I'm teaching younger generations agar dinch mencariuts secara kasar yer. Instead, Akak mengajar agar mencariuts lah dalam tona sopan penoh gemalai, tak gitu? Hiks!


Print option:




Language Expert said...  
U R SETTING BAD EXAMPLE FOR YUNGER GENS. THEY SHOULD BE TOT NOT TO EVEN SAY SUCH WORDS EVEN IN A NICE TONE OR WAY. BAD BAD BAD GIRL!
admirer said...  
huak huak huak wa salut la lu minah. gua lepasni mau maki orang sopan santun guna bahasa lu. DEFARCO! HIDUP DEFARCO!!! kwanggg kwang kwang kwang!!! and to language expert atas gua ni. wa bukan nak kata lu poyo or gua hebat atau paperler. cuma sebelum lu guna nick sebgtu gua rasa elok lu compose komen lu dalam words dulu la beb. bikin malu ar. lagipun gua rasa ar minah ni bukan setting bad example la gua rase minah nih beri option dari maki cara bahasa kasar lebih elok guna bahasa lembut defarco. gua rasa idea bernas tak der masalahnya
Nurlea Laurielle said...  
Ha elok lah. Sorang lingo experty, sorang admirer - kesimpulannya, dua dua lelalats. Ha, bagus la. Berdebat la sama2 hampa. Yang penting, niat akak suci dan murni. U can teach younger gens these days not to mencaruts in the first place; tapi sekadar teach jer la. Mampu ke ko menahan depa yang diobor-apikan supaya mencaruts oleh kengkawans sekelilings? Dinch kan? So sooner or later, depa hat lembut lembai nih pun mampiew mencars. And when they day comes bile depa dah start mencaruts, better depa dah diajar dengan perkataan DEFARCO... Heheheh tak gitu 'admirer'? Thanks ahh beb support gua. GUA MANA TATAU!? Hahaha
Fish of Pisces @ 5th_E said...  
DE FARCO DE LA FUENTES BERUS GIGI UNTUK GIGI YANG BERPAGAR!!!

HAHAHAnjiungsssss

Chien!

PERRO!

pada lalat2... but lalat no 2 tu i agree lah, lalat number 1, i am sorry to eliminate you from the world of DE FARCO-ing.. go get urself FARCO-ED ok?! maybe then you should come back and re-phrase your DEFARCO somment.. BLEY?

die la chicken!
Nurlea Laurielle said...  
To 5thE: Penggunaan bahasa DEFARCO dalam konteks ayat yang sangat menarik dan tersusun. Sangats boleh diberi A+++!!! :)
Jeebsion said...  
DICKIES who?
Nurlea Laurielle said...  
Jeebsion: -> THIS dickies... URL: http://lea-laurielle.blogspot.com/2008/03/wotd-dickies-intro.html

bukan ur arwah dickies kau itiew lah! hehehe

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top