Dublin - and you thought it's in Ireland???


South County Dublin, Ireland
Originally uploaded by McGarry
All these while katanya I thought Dublin (yang lebih kukenali as the city of medic - mrasalah ramai student Malaysia pi Ireland/ Dublin, belajaq Medic, KAN? Hiks!) is Ireland yer... Ruper2nye, ado?

Dublin which is pronounced as dʌblɨn (dablin) or dʊblɨn (doblin?) or as dʊbəlɪn (dabelin?) which is Irish for Baile Átha Cliath, yang membawa meaning Town of the Hurdled Ford, pronounced sebagai bˠalʲə aːha klʲiəh or bˠɫaː cliə(ɸ) (mati lah yer Akak tatau apakah semuanya iniew - sebab Akak pakai amek dari sumber Akak - Wikipedia.org) is yang telah kusedia memaklumi merupakan both the largest city and the capital of Ireland. Kan??? Definisi lengkap bagai nih... but then, aiyoh, perlu la sangat intro pepanjang lebar quoted from Wiki iniew? Preparasi nak buat introduction line masuk ratu ratuan kah? Hiks!

So anyways, kusangkapikirkan Dublin is only located in the midpoint of Ireland's east coast yer, ruper2nye, addinch! Ireland, in Dublin... EH! Silap! Dublin, in Ireland, only - well I guess, my thoughts itiew wrong katanya!!! Hiks!

Ha... why wrong? Haaa... always tau! Jgn taktau! In KEDAH also got Dublin ok! Korang hengat in Kedah kolot sangat eh? Got 7E's only? (Apa kes??? Kedah got 7E??? Mrasalah, ingat tak SSBM 'Sesungguhnya Statement Berani Mampos' dari Volksie dikatanya pada mek suatu ketika dahuliew sampai Akak membalas... "HEY! Kedah got 7E ok!"... Ingat? Tak ingat? U ols memang TUA! Ops! Mrasa click HERE to ghepresh your bghains... hiks! Ops! I mean, memories... Mati la "DE FARCO!!!" Hahahaha!).

Anyways... berbalik kepada topic entry - Dublin, not just in Ireland katanya... Al-kesahnye Akak dapat MMS from a friend... kaaaaaaaaaaatenye...

Haaa tudiah! Tgk yang Akak circlekan itiew - ado nampak, DUBLIN!? Daaannn - also, tu, circle-lan yang kedua Akak buat bawah circle merah Dublin 4 dan 5 itiew, mrasalah ade juger tempat namanya KARANGAN? Hiks. Akak bebetui la tatau semua tetempat iniew... Dannn, juger, tgk... row bawaaahhh last last sekali itiew - nampakkan Banggol Ngok? Ngok tu bukan 'Bedengung' i.e. budiuhs ke? Ops!

Ko tak nangis? Kat papan signboard di station taxi KULIM yer, ade route/ destinasi DUBLIN!? Kat mana tatau!? Akak seriously tatau! Mati la Kedahan Murtad inieh yang tatau kewujudan Dublin di negeri tanah kelahirannye sendiri. Yang penting - Dublin 4 dan 5; apekebendenye 4 dan 5 itiew? Mana pi 1, 2 dan 3 nye? Hiks! Thanks la kepada kawan Akak itiew yang sudiew MMSkan pic yang memula Akak tak pasti apakah motifnya. Tapi belek pi belek mai the pic and the MMS's msg, rupanya dia (kawan Akak) nak habaq... di Kedah, namely Kulim area la kot, ade sub tempat namanya DUBLIN!

And you thought Dublin is in IRELAND sajork? Hiks!

PS: Tapikan, Akak pikir pi pikir mai, tanya BBD, BBM, langsung dinch hui also Dublin in Kedah is whereaboutnya, kan, membuatkan Akak ala ala berspeku... sure ke Dublin tu area Kedah? Ke Perlis ke, Perak ke? Sebab taxi station Kulim tu katanya kawan Akak itiew, mempunyai taxi2 yang menujiew sampai ke area Padang Besaq, Perlis nuh, kat kat border Malaysia Thailand nuh... ha... mana tau, Dublin, after all, bukan di Kedah? And if so, mati lah entry iniew tiada tema dan tiada arah tujuannye! LOL! Sapa tau, cepat, comment - habaq maih kat Akak lekaih!!! Hiks!

Lekaih!!! Cari lekaih!!! Where is DUBLIN!?
Akak puas dah carik info about Dublin 4 dan Dublin 5;
katanya, semuanya kuaq search result IRELAND! Sentips lah!


Print option:




Fish of Pisces @ 5th_E said...  
DUBLIN in Northern Malaysia? tak heran la.. ADA NEW ZEALAND in PAHANG ok... u aware of that? ngehngehngeh...
Nurlea Laurielle said...  
Elleh! Itu memang i ols tau! Kampung New Zealand, under Felda kot kalau tak salah Akak. Haaa... inih katanya the whereabouts of DUBLIN in Norther region nih pun wallahhua'lam entah di mans mans... hahahaha mati la satgi nak pi tanya geng2 belah2 kampung2 pendalaman... Hiks!
admirer said...  
pahang semua ada la bebs. gua orang pahang gua tahu pahang hebat loh pahang ada pusat pernginan macam kota perancis amacam hebat tak negeri tumpahnya darah gua sama itu beb siti dah jadi dato sekarang wa dengar! hidupo pahang!
Nurlea Laurielle said...  
Tak kisah lah sape jadi dato ke, pahang hebats ke ape ke - persoalan akak nih rasenye belom terjawab. DUBLIN KAT MANA!?!?!?! Nak kena tanya orang Kulim la, tapi, siapakah??? Haaaa... JJrinaskawati of Forum Cari! Nanti sat dia!!!

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top