Entry Message: HELP NEEDED!!!


DAMN Computer Errors
Originally uploaded by steviebreech
Remember tak Akak voiced out dalam entry Backdated (LINK) tempoh hari? (YES, the one yang tidak mendapat sebarang respond from any of u ols IT experts cum my blog's silensio readers... chit!).

And to my dearest kW; sayangnye your respond was all in Akak punye Cbox and not dalam comment area, which in a way buatkan your methods and ways failed to masuk otak Akak yang maha lembabs nih sebab nak kena scroll down read search bagai... (YES, dengan adenye entry ini, dinch perlu komen entry yang Akak linkkan kat atas itiew yer; sebab semuanye Akak akan includekan in here! Hiks!)

Well, today, its doing it again! What's doing what again? AIYOH! The error lor! And plus this time, ade got an ADDITIONAL ERROR! Sentap lah! Hat hari tu tak udah2 lagi, alih2 ade additional error katanye... sentips!!! (And where's csi_X when you need him! Hurmmmm....)

So ok, back to the Errors yang Akak nak mintak bantuan help guide bagai from any IT/ PC/ Computer experts out there who's reading this entry!

ERROR 1: Mula2, initially, I had this problem whereby error message nih keeps on kuar when Akak bukak Real Player or Windows Media Player! (Refer to screen-capture image to read the error message)

Click on image to view in original size

Ok so that's the 1st case/ problem/ error - whatever you wanna call it, which was filed as an entry katanye posted a week ago (LINK)

Why eh terjadiknya sebeginiew? Before2 this, idoklah piuler ado masalah sebeginiew rupe yer! Happens when Akak nak bukak my Real Player or Windows Media Player; ATAUPUN, time2 nak close program either Real Player or Windows Media Player la specifically, ha, mula la nak kuar this error message box. What's irritatingnye pasal kes iniew adalah, hampa pi press pi lah brapa kali sekali pun the OK button kat Error box/ message box tu, TETAP takmoh nak hilang! After kesekalian-kalinya lepas naik hangin baru la nak hilang menatang itiew! Ish! Why why why??? Can somebody PLEASE verify and clarifykan kat Akak yang slow-coach nih, apakah masalahnye sampai wujud such errors? Nak kata WMP dan/ atau my RPlayer not compatible dengan my Windows Vista Ultimate, addinch lah! Why before2 this dinch got problems pung???

Now, moving on to the 2nd error, which BARU jer muncul menjelma tiba bebaru inih...

... Owh why why tell me whyyy!?!?!?! Aiyoh!!! Am I like cursed or somethin'!? Error messages nih sampai masuk main2 dalam mimpi Akak tau! SENTAPS!

ERROR 2: Akak dah sudah lama tidak online my YM yer atas alasan2 busy dan yang paling utama, MALAS (BTW, Akak nye YM ID is lea_laurielle k? OPS! Mati la sempat promo!) So Akak pun tak pasti sejak bila wujudnya masalah ini. But this Error tak pernah pulak wujud dalam PC Akak nih before2 this; and the last time Akak ingat Akak had no problems with my YM yang version 9.0 Beta itiew, was like ages ago and solved and lepas2 itiew boleh lak pakai dinch ado masalah error inieh!!! (Refer to screen-capture image to read the error message - PLEASE IGNORE DESKTOP/ BACKGROUND IMAGE itiew yer! Tidak penting dan tiada kaitan dengan entry bermasalah kali iniew! Hiks!)

Click on image to view in original size

Ok so it was said and asked by KW... seperti berikut (JENUH Akak carik dalam Cbox Akak nye Archive ok!) dan Akak buat ape yang disuruhnye! Mrasa ikuti chatterinas Akak dengan kW hari itiew...
N u r l e a ® @ home: And what about the YM error itiew!?!?

kw in SA: ym not enough storage ??? hhahahaaa... uninstall, and reinstall again...

N u r l e a ® @ home: kw in SA: ym not enough storage ??? hhahahaaa... uninstall, and reinstall again...<- DOSI BUAT tapi TETAP kuar same error kw in SA: version berapa eh ym itu ?

N u r l e a ® @ home: latest version. Mula2 pakai beta version. selama nih memang dok pakai yang beta version tu. berzaman dah. dua tiga menjak nih jer tetiber kuar error msg tu. Then I opt to uninstall the ym beta version and install normal 8.1 something tu punye version, TETAP KUAR error tu! sentaps lah!

kw in SA: ok, please uninstall ym. run cleaner for registry... perform 2-3 kali sampai takder problem.. then reboot the notebook, and install a fresh new ym from the website.. and not from the .exe u've downloaded before (if you have any)...

N u r l e a ® @ home: kw in SA: ok, please uninstall ym. run cleaner for registry... perform 2-3 kali sampai takder problem.. then reboot the notebook, and install a fresh new ym from the website.. and not from the .exe u've downloaded before (if you have any)...<- did this - STILL YM Error appearing! Sh*tf*ck!!!!! Huuuwarrrghhhh!!!
Dan so, Akak pun buat sebagaimana u guys can read kat atas iniew tadi; from YM yang version 9.0 Beta, Akak uninstalled, dan deleted ape2 yang bersangkut paut, and then downloaded a new downloaded-version of YM 8.1 katanye... hah mrasalah downgrade bagai, kan? Akan tetapiew, MOTIFNYA error message tatkala Akak onlinekan sajork YM Akak itiew, saying "NOT ENOUGH STORAGE" bla bla bla (dah bace kan kat detail image screen-shot/capture kat atas tu tadik, kan?) Ha... why eh? Nih mesti kes tannak kasik Akak chatterinas dan buat gila2 dalam YM lagi dah ke?! Sentips lah!

So please, boleh tak Akak get any guide/ help/ assistance bagai through my comment-entry area? Sape2 yang baik hati nak bagi ways of dealin' with these two errors, Akak amatlah berterima kasih bagai yer!

And about the Notebook/ Laptop RE-FORMAT thingy, nevermind, Akak ikut kata2 nasihat MAJORITY; LOL! - Hanto kedai sajork!!! Hahahahaha...

DAN PS: Before Akak sudahi entry memintak bantuan bagai kali iniew, Akak just nak habaq bagi mengelakkan kekonfiussan bagaikan yang apa yang telah terjadi kat kW yang confused sebab tak makan katanya - LOL!!! Please note that BOTH ERROR 1 and ERROR 2 bukannye di NOTEBOOK/ LAPTOP AKAK YER!!! Both Errors di atas sedang dialami oleh Computer Akak kat dalam bilik kat umah itiew yer, yang running on Windows Vista Ultimate! Which menjerumuskan Akak menyoal soalan iniew sebagai kata penutup entry; semua error2 nih, dan error yang BAKAL wujud tak lama lagi nanti, adalah disebabkan oleh Windows Vista Ultimate kah? Sebab Notebook/ Laptop Akak yang running on Windows XP, selain dari masalah slow lite2 itiew, jarang piuler nak bawak any masalah...

Hurm... Any comments?!


Print option:




apek said...  
Dear...

try download this software

diskheal nama dia... Apek dah lupa kat site mana nak download... try google it....
apek said...  
by the way, selalunya cara Apek solvekan problem tu... cari dalam google...

next time.. kalau time bukak apa apa software tetiba kuar error, copy down error massage tu... then just paste kat search bar google tu.. you will see tons of people with same problem, then u have to read tru their problem and see how they solve it...

its help.
Nurlea Laurielle said...  
Apek!!! TQ TQ TQ so much nah! Erm, diskheal eh? AKAN KU GOOGLE SKAWANGS!!! Hiks!
Nurlea Laurielle said...  
PS: Apek! Yang pasal copy error message and paste search Google/ Yahoo! itiew, suatuh yang i ols dinch pernah terpikiewrs... mrasa nak buat lepas2 nih! Thanks again Apek!
abah said...  
You know what Lea... I personally believe that semua benda ni terjadi kerana you install Window Vista! (Notice : "personally believe" tu sbb ader kena mengena dengan link kat bawah ni)

Huwahuwahuwa semua of my friends got a lot of problem with Vista! Taleh install itu ini, error sana sini!

Last² semua install window xp balik sebab stabil. Seriously!

btw, ader link best for yewwww mesti you sukeeeeeeee!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=F226lI-lo5M

cepat bukak! Tu diahh
csi_X said...  
What's with the wallpaper? Could that be the issue?
royz said...  
K.lea,
try go to this forum..maybe will get some idea..
roy pun guna vista ultimate gak..dh nearly 7 month..x pernah ada error itu..
http://www.vistax64.com/vista-general/78092-evr-fullscreen-window-bad-image.html
Nurlea Laurielle said...  
Abah: Akak pun pikir2kan dua tiga kali agak2nya pasal VISTA kot gamaknye??? Hurmmmm
Nurlea Laurielle said...  
csi_X: Nothin's with the wallpaper lah! Hish!

royz: Thanx hun!!! :)

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top