And the results are as follows... along with the busana muslimah concept! Hiks!


General Election 2008
Originally uploaded by Nurlea Laurielle
And so, it is all 'said and done' with the 2008 General Election which went I guess pretty well on Saturday, March 8th, 2008 - despite the heavy rain pouring satu Loq Staq dari afternoon sampai lah ke lewat petang/ near Isya' time dah... (but then again, apa lah susahnye sangat, kan Akak got PAYUNG!? Hiks!)

And having said that, it is clear that this time around punye pilihanraya umum, 2008 - definitely telah mengejut-ngujatkan ramai pihak yer, no doubt. Akak pun terkujat dogs ok. Not that it matters sangat pun, tapi, like, aiyoh, like, FOR REAL???

Akak tannak dwell much about ape yang memeranjatskan lah, ape yang 'for real'nye lah and what not sebab I guess by now majority dah tahu citer dah kan... So mrasalah Akak save my energy sajork. Kang buat liputan political issues/ events kan, specifically yang dengan the elections' shocking (but I guess it's all for the better of the state I guess) result for Kedah state, silap hari bulan, Akak dikondeminasikan lah and what not. Baik lah Akak jager tepi kain Akak sendiriew, kans? Hiks...

Yanggg pentingnye, dalam entry kali iniew, Akak just nak say...

Yer... LKY berbusana muslimah yer, sesuai dengan konsep2 kehidupan terkini selepas mengetahui results Pilihanraya Umum 2008, kan? Akak came up dengan konsep-tema 'New Life New Beginning' katanya bertepatan dengan tema pilihanraya dah sudah, results dah kuar sudah, dan namaya pun negeri sudoh ado MB baru, beserta ahli2 Kerajaan Negeri yang baru - maka, kita mulakan hidup baru, right? Jadi, Akak sokong jer la apa apa pun... kan? OR ELSE??? :)

BUT... we shall get to THAT part, shortly. Sebab Akak still rase, erm... for those yang nak tahu sedikit2 juger reports bagai, oklah, fine, Akak give sedikiuts informasi-bagai tentang "Keputusan Pilihanraya Umum 2008" - sources taken from this site - mrasa click link for more details pasal results/ keputusan mengundi Sabtu lepas itiew... :)

Kedudukan Kerusi Dewan Rakyat (Parliament) - note highlighted Kedah Parliamentary Seats

Kedudukan Kerusi Dewan Rakyat (DUN) - note highlighted Kedah DUN Seats

Having said that, it came to my surprise that ade a few nama2 calon yang agak gah dan besau, yang Akak sendiri personally kenal, katanya KALAH. Terkejiuts juger, tapi, apa kan daya... sabar jer. Macam Datuk Seri Shahrizat Jalil berkata after didefeated katanya... "Saya dah buat yang terbaik...", kan? So redha jer la. Bagi la peluang pihak pembangkang pulak tunjuk kemampuan depa bringing up the state. E eh? Akak dah mula dah nak get into details. Dinch dinch dinch! Mow-ahhh mow-ahhh!!!

Sebab tujuan Akak buat entry nih, nak habaq, those yang rajin2 lah sangat nak berSMS dan send YM msgs kat Akak... contoh2nya seperti berikuts...
Selamat berpurdah jubah bagai yer... dan Selamat Tinggal JC!!! Hiks

or

BN kalah teruk kat sana so u bertudung lah lepas nih...

ataupun

Dah siap sedia ke untuk berkebaya, kurung, dan jubah berserta-sekali dengan tudung ala ala busana muslimah bagai u ols?
Well u ols semua... Akak just have one thing to share...

Akak dah siap buat rujukan dah! Jadi, YES, Akak dah bersedia! Nantikan buktinya (InsyaAllah) - bulan 6 nantiew... hahahah (kaaata dah ready, tapi motif nak tunggu bulan 6? Hehehehe) *sambil jeling kat C.A. - 'Adeleyyy', kan C.A.??? Hiks! Owh and HooKsie, sila kurangkan sessi carutans u ols terhadap meka2 yang kurang terdaya dihadapan Akaks yer; Akak skarang kan dah nak amik alih tempat Datuk Shahrizat Jalil katanya, kan? *sambil pose pose selendang see-thru berdiamonte labucci merah ang ang diatas rambut wig berkonsep helmet... lalalala


Print option:




Fish of Pisces @ 5th_E said...  
ekekekekeke....

well, let the games BEGIN! quoting MR MANAGER : let the roller coaster ride BEGIN!

bilala dapat jejak kaki ke bumi Jelapang Padi lagi ek?
Nurlea Laurielle said...  
U ols nak jejak kaki ke negeri rice-bowl of Malaysia iniew again? Mrasa mai bulan 4. Singgah sat ja, peh tu kita (C.A., Rang, Tokwanrock, me... ) gi Hadyai for pesta air songkran bagai katanya. Lets la u ols (AIYOH! TU, yang baru buat entry 'New Life New Beginning' tu... berjubah purdah bagai ley ke Hadyai nantiew? OPS!)
Anonymous said...  
Bismillah.Salamsejahtera. Sama2 kita kembalikan sistem pemerintahan dan kerajaan Islam seperti yang dilaksankan Rasulullah S.A.W. dizaman beliau dahulu. Sejahteralah negeri2 diUtara.Amin.'Islamkanlah diri, bangsa, nusa dan negara'
Nurlea Laurielle said...  
Aiyoh! Anonymous lagiew - AKAK TERDIAM...
meenzuleyka said...  
Hmmm blh buat pertandingan ratu purdah kat Kedah tak u ollsss..
Nurlea Laurielle said...  
meen: hahahahah siauls sajork! ratu purdah katanya! Hahahahahahahha!
Lee Novotny said...  
Adakah uols nanti akan menghadiri siri Miss World or whatever dengan mengenakan pakaian busana muslimah??? harusss vogue!!!!! Mak sokong!!!! :)
Anonymous said...  
hye kak lea,

matila guriks curanz di dpn masjid zahir sajork. garden hospt. aloq staq bukan tempat yg selamat gituhhhh. apakah langkawi akan happening di bwh pas?
jom pakai jilbab ke disko!!!

matila bidaah sayyiah

-zaira ereyma ipoh-
Nurlea Laurielle said...  
Lee: Aha... kita nantikan kemoncolan Akak di IQP2008 nantiew yer. Pasti menggemparkan... mati lah nak bertudung litup sampai ke lutut bagai... tapi make up tetap chucky berbuliew mata pelesiew bak lembiew... OPS!
Nurlea Laurielle said...  
Kepada "Anonymous" yang bernama zaira ereyma dari ipoh itiew... hehehe... membaca comment miew, AKAK TERUS PITAM! Hahahaha mati la pi disco mana tatau kat Langkawi itiew? Chime kechime melechime itiew kah? LALALALALA!
Isis Natasha said...  
mearasalah lepas nie Loreal pakai dress polka dot putih base kain kaler hijau ke pageants!
Nurlea Laurielle said...  
Isis: Idea yang bernas! Akak akan considerkan... lalalalala

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top