a[60-(19x01)+60-(12x01)+ b[60-(19x01)]


Old Phones
Originally uploaded by Andrew Edmark
Haiiihhh - entry apakah? "Find the solution to the above-said equation a + b" kah? Or, "Lets do 'sum@a+b'= Math-blog"? Hiks!

Addinch u ols - addinch... It has nothing to do with maths ke ape ke, BUT it has something to do with numbers la kan... hiks! Alphabets? Ermmm... 'dakkk kkkooottt...' bak gaya C.A.... hiks! Tapi, kalau dilihat closely, dan diamati terang2an opening pic from Flickr itiew, the phones bagai itiew, yes - ia berkaitan dengan HP dan Nomborans dan Telco sajorks.

Annnd, IF you look deeper kat title itiew (owhhh kalau time nengok jantan, 'Look Deeper', pandai pulak eh? Kalau bab suruh look deeper kat title berformulasi kompleks kat atas itiew, liat al-pemalasi eh??? Tak kire! Cepat nengok!); yes, it involves Celcom and Maxis katanya... mati la entry promosi 'tah pa per' kah? LALALALALALALALA...

Dan kaedahnye, nak dijadikan citernye puler, entry ini also akan ada kaitans dengan beberapa nama ('beberapa' nama lah sangats, kan??? Hiks! Dan jgn nak mula feeling2 nama2 nih dah menang pa per dari syarikat telekomunikasi Celcom or Maxis nah! Tiada kaitannye! Hahahaha!) yang diantaranya terdiriew daripada meka meka yang either para bloggers yang merupakan pembaca atau pengunjiungst setia TB/ Cbox Akak, OR, they could just be names of those yang ada kaitan dengan kehidupan Akak yang prolly sedang membaca entry iniew... tapi, kedua2nya TAHU mengenai NOMBORANS + AKAK personally (or mungkin secara virtually sajork. OPS!)

Aiyoh! Pening, kan? Tak paham, kan? Suspen dak lagi? Hiks! Apakah? Hiks!!! Takpa takpa. Mrasalah nengok next pic-attachment yang mengandungi nama2 yang Akak sebutkan tadi itiew yer... hikhikhiks!

KAN!!? Apakah kaitannye nama2 meka2 yang ado dalam list-cloud-style yang penat2 Akak buat manually one by one tukar font size kaler justify-centerkan bagai... hiks! Takper. Amati la nama2 iniew dahuliew. Those yang terasa diri u ols ada kaitan dengan Akak, cuba2 cari nama hampa; jumpa dak? Hiks!

Disclaimer: Size font tidak memberi makna/ effect pa per k; kedudukan/ status kerusi anda dalam parliament Akak tetap sama - semuanya kawan nah... hiks! DAN, perubahan warna font ALSO tak der maknenye. DAN, those yang membaca entry nih, sedar yang u ols rapats dengan Akak tapi tup tup nama tak tersenarai, jgn berkecil hati, jgn berdusta... ini semua, just selingan sajork! Hiks! Point utamanya... sejurus selepas iniew Disclaimer tidak perlu! Hiks! Sekian... (HEY! Sekian untuk Disclaimer sajork, bukan sekian untuk entry iniew yer! Mrasa click click click to read more!)

And mrasalah u ols think I ols would just simply lepas u ols dah click click click bagai to read more and all, reveal semudah-senang-bagai apakah tema entry iniew? Hahahahaha (evil laugh). Kali iniew, Akak kekwat dan melambat2kan sikit entry pendek tidak lah penting tak lah perlu sangat iniew yer? HAHAHAHA (Suara ala ala Volksie's evil laugh! LOL!)

Hmmm (sambil pose pose dagu... nak panjang-suspensekan lagi entry nih lagu mana tatau? ... Hurmmm....) AHA!!! Akak dah tahu dah. Sebelum Akak revealkan apakah relevantnya dan kaitannya nama2 dalam list, serta title entry kali iniew and what not... mrasa... ada satu lagi equation lite2...
[60-12-(xyz-7893)]+[60-19-(x1y1z1-2222)]=n93i/6288

(+)Plus

[60-19-(x1y1z1-1800)]=2630
Sapa2 yang BETUL2 tahu menahiew about Akak and what not, dah pasti leh 'catch' apakah yang tersirat surat bagai disebalik equation2 bowdowh iniew, kan? Hiks!!! Tapi, kita tak leh ketepikan hat bengap2s, kan? OPS! (no bengapans ditujukan pada sesiapa nah! Hahaha!). Maka, Akak akan cuba yer, simplify kan lagi buat adik2 semua... (Akak sker lah dok memain kat Adobe Photoshop tu! Hiks!)

KAN!!? Semudah itiew Akak dah simple-sempol-sampiulst kan buat semua; masih ado yang dinch mengerti? Tak per tak per... dalam semangat nak tidak-membuta-hurofkan masyarakat zaman skarang, Akak go on beri possible method to figure out the answer...

Ha... KAN!!? You big bafoon! (Bafoon tu apa tatau? Takpa, tunggu WOTD-next-episode! Hiks!) Cuba2 ikuti teknik-pintar Akak iniew, pasti u ols berjaya figure out apakah kesimpulan dari entry tah pa per nye iniew (and if you're lucky, semua entry2 tah pa per Akak yang lain yer...)... AKAN tetapi, kalau tak dapat jugak nak figure out jawapannye, hurmmm... cam nih jer la erk... U ols pi amek a tie, preferably from Tie-Rack ke ape ke, kan, hat mahal2, hat elok2 sikit... and then, go ikatkan tie tu kat kepala dan start menari2 bogel dalam hujan!!! Confirm lepaih tu cerdik! Hahaha! Bole? Sialnye Akak!!!

Hurm... skarang, for those yang dah berjaya figure out the answer... SYABASS! (Motif A*s??? Lalalala...) Mrasalah E-mail kepada Akak to find out "THE DETAILS"... hiks! Kan... ujung2pangkalnyier sudah diketahui; and so by e-mailing Akak, hampa will know it in FULL la kaedahnye... GILA?! Takkan Akak nak expose kat siniew... kans? Hahahaha...

PS: Akak akan cuba meng-update-kan semua pihak dengan kadar secepat mungkin yer; sebarang kesulitan amatlah Akak kesali... HEY YOU! Yes, YOU! Yang hat dok benam-junamkan kepala hampa ala-ala bagaikan yoga-style-brainy-thinking-technique itiew, dah figure out the answer? Haiyoh? BELOM!? Well - keep on trying!

PS2: Nama2 yang Akak mentionkan itiew, mrasalah almost all, if not all, 90%? semuanya tahiew Akak previously got 2, but then now 3... So that's why Akak suruh nama2 tu, as well yang Akak tak included dalam list itiew, to e-mail Akak dan find out about the 3rd one, senang to communicate and what not and easy to know how to reach bagai in case the first two failed to be connected bagai, kan? Errr,... 3rd what you ask? Laki? KO GILA SENAH!? I was bloody-hell talking about Akak getting a new number with Celcom (1st Celcom number is meant for business, 2nd line with Maxis is personal and 3rd digits with Celcom ALSO for personal...). DAH, happy now!?

And... yes, yes, you may cabiutskan kepala u ols itiew dari benaman tanah busuk itiew yer... obviously the technique didn't work,... ON YA! Hahahaha... (Aiyoh! Jahatnye! Entry penuh carutan SOPAN dan gurauan SINIS - walhal, nak habaq kata ada new hp dan new line sajork, kan!? HAHAHAHAHA!)


Print option:




Anonymous said...  
maner gamba handset baru?
Admirer said...  
Y nak use 2 3 number? xsemak ke kapla hotak? 2 3 number, 2 3 handphone jugak? hebat hebat. tidakkah intu namanya suatu pembaziran???
Nurlea Laurielle said...  
anonymous: dinch snappy2 lah pix gambaq hp baru itiew, dinch bols menunjs nunjs! nanti kena hukum! OPS!
Nurlea Laurielle said...  
admirer: macam mana tau kite tengah semak perut semak otak serabut segala bagai iniew??? Hurm...

and PS: Admirer & anonymous = orang yang sama kah? Sesuatuh sangats (tah ler, just had that feelings2 sajork macam u two are of the same person... ) Kalau salah sorry nah! Hehehe
Nurlea Laurielle said...  
Heys! Akak dapat email dari kenalan yang bukan dalam list! Mana pi meka2 yang dalam list, dinch mau tahu detailsnya kah? Heheheheheh mrasa mrasa penuhkan email/ inbox akak!
Jati said...  
Jati sentap, melilau dok cari dari ujung sana ke ujung sini nan ado juga.

OOT sikit, pls korek idung sebelum keluar rumah.
Nurlea Laurielle said...  
Jati - u ols taukah akak ado 2 digits? I ols ingatkan u ols tahu I ols ado 1 number jer... Tapi kan I ols cakap bagi meka2 yang dinch ado dalam list itiew jgn la sentap berduka lara kecil hati bagai, kan? All u have to do is just email Akak and I shall give out the details... LALALALALALALA...
Jati said...  
email katanya, email dulu pun dinch berbales. merasa kali nih tunaikan janji uols macam dlm manifesto.

will send u email ASAP.


assalamualaikum *tangan dihulur berlapik kain siffon, bukan muhrim kaedahnya...wakakakaka
Nurlea Laurielle said...  
Mano emailnyo... nan ado pong?
Jati said...  
Jati - u ols taukah akak ado 2 digits?(quote)
----> Yes, I ols tau uols ada 2 bijiks dengan satu antenna. wakakaka

email berASAP sent.
fiebie said...  
sibbaik nama mak ada.. kalau tak mak peligan hang
Nurlea Laurielle said...  
Hahahaha nak peligan - LARAT ke? OPS!

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top