08-03-'08; Marilah mari...



Hey peeps! Wakie wakie! It's March, 08th, 2008; or in another date-format can be said as the tarikh keramat of 08-03-08... geranddd kan? Hiks!

It is today, that all Malaysians yang berdaftar untuk mengundi (sambil buat2 muka tak tahu menahu pa per tentang 'Malaysians yang berdaftar untuk mengundi' - lalalalala!) akan kuar dari rumah berpakaian cecantiks bagai dan pergi menunaikan task masing2 untuk berdaftar... Hari Pilihanraya/ Mengundi maaa... hiks! Mrasa! Marilah mari! Pergi mengudi! Dan sila bawak PAYUNG! E eh? Motif???

NOTASI BUAT PENGUDI DI KEDAH!!!
Pengundi Kedah dinasihat undi pagi elak hujan - 29-02-2008

ALOR STAR: Pengundi di Kedah dinasihatkan keluar mengundi pada waktu pagi dan bawa payung ketika keluar rumah kerana negeri ini dijangka mengalami cuaca buruk pada tengah hari 8 Mac ini.

Jurucakap Jabatan Meteorologi berkata, hujan dan ribut petir dijangka melanda di kebanyakan kawasan di Kedah mulai tengah hari sehingga lewat petang.

Menurutnya, hujan lebat yang melanda Kedah sejak dua hari lalu, dijangka berterusan beberapa hari lagi berikutan musim angin monsun timur laut yang bermula sejak November hingga Mac ini. Oleh Bernama - News source: Harian Metro - www.hmetro.com.my
Clust! Siap ade nasihat suruh kuaq umah bawak payung. Hiks! Akak sker!

Dan, seterusnya, mrasalah, click! click! click! to continue reading more about Malaysia's Political Parties and Associations yang bakal dipilih2 dan dipangkah2 bagi tujuan pilihanraya umum katanya... hoyehhh!!!

Click on image to enlarge

To read more about Malaysia's Political Parties and Associations, including Sabah and Sarawak's Political Parties, mrasalah click here!!!
Soalan ditujukan buat Akak...

"LKY! Ko mengundi tak? Ko nak pangkah palang parti mana tatau???"

Lantas Akak menjawab...

"Akak kan belom 18 tahun, mana leh mengundi! Nak mendaftar pun tak lepas... jadi... Akak tak mengundi lah! Akak just kuar umah pakai cantek2, pose2 cantek, dengan membawa PAYUNG cantek! Lalalala!"
Opppsss!!! Mengundi SMS ade dak? Ke, buat pemilihan dalam hati sambil tersenyiums, can arh? Lalalalala... sambil continue to kuar umah pepagi buto, pose2 gorges jalan2 lenggang Mak Limah sambil bawak PAYUNG! Lalalala... larrriiikkk!!!


Print option:




Fish of Pisces @ 5th_E said...  
wah! pose2 payung... adek adek mmg suka pose2 payung taw!! :P

adek2 mmg suka pelbagai jenis payung: be it yang kertas,kain,panjang, pendek, kecik, BESAU, mushroom.. EH?!

hik hik hik
Nurlea Laurielle said...  
Habis tu? Nak pose pose apo!? Pose pose DUGONG kah!? Itiew Mamizackzaliew sajork leh buats! OPS! Mati la akak! Lalalalala
Anysz said...  
wow,siap suroh bawak payunk kan??
kelassss~~
Jati said...  
Assalamualaikum,

Bersamaan al tarikh 1 Rabi'ul Awal 1429 Hijrah ini telah meyaksikan Kedah Darul Aman; negeri X-Miss World, bergema laungan "Takbir"...Allahuakbar (cuba sat kak cheq, speaker on suara terkepit na).

apakah start esok Lea akan berubah keterampilan, berbusana muslimah?

mampus lah nanti kalu balik kampung, haruslah jati berlagak alim. hhmmm anak ikan tapi alim...bila jumpa Lea haruslah tunduk pandangan sebab bukan muhrim katanya.

wassalam
Nurlea Laurielle said...  
Anysz: Kan? Sker kan? Heheheheh
Nurlea Laurielle said...  
jati: AKAK TERDIAM! Tapi akak sker lah konsep2 muslimah bagai! YEH YEH!!!
Jati said...  
akakkkk biaq pi betoi, nih terdiam sebab terkejut ka terdiam sebab dok melilau cari tudung?

alamak risau lah, maknanya balik kedah dah tak boleh loklaq2 lagi lah kan? seluaq ketot pun da bulih kan?

tudiha jati dah mula nak rasa pitam
Nurlea Laurielle said...  
Akak terdiam sebab kempot al sentap dinch dapat carik tudung see-thriew with diamontes and labuccis and all what nots, sedondong dengan kebatat see-thriew akak... LALALALALALA
Jati said...  
OMG....congrats Yg Berhormat

uols buat kenduri dak?
Nurlea Laurielle said...  
Hehehe Jati: Biuwats dos... kat masjid negeri lagi, sambil dicurahi air mata bertangki bagai. hehehehe syukur, akak dah jadi ahliew poliewtiewks... hiks

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top