Ohh... Sayang? Ohh Sayang lah sangats!!!

Occay! Kali iniew akak bersemangats utk berblogging kesah DELAYED "Ohh... Sayang" katanya. 'Ohh... Sayang' mendenye? Alahhh!!! Takkan hampa pun pakat 'DELAYED' jugak kot? Kesah sensasiew itiew ler, that near-to-none-existance magazine cummm newspaper cummm hell I am not so such what was it originally in the first place when they started publishing it. Maaf yer, akak bukan nak caruts, lantaran akak tidak hingin di heret bawak masuk mahkamah karna dek molot jahat akak yer (sambil call Muqreez dan suruh siap standby baju lawyernye utk bela akak kalau akak di WONG LOW CUTTT lagi yer Fifie? Muahahah!) TAPI, kalau dah they'ols can do to moi, moi also can do lite² back at them - besides, bukannye tahu hujung pangkal siapo yang menuls nye pun, kan? - Ha? Tak paham still? Nevermind; read... continue... sila... teruskan! OR ELSE!!!!

Anyways, as I was sayin'... kalau lah yer, akak nih, kejieyatun binti el-heena skadar bunga layu tak mau luruh², dikatanya tertempek sebagai perhiasan busuk sajork dalam magazines or newspapers ke ape ke, akak terima yer. Akak redha. Siapalah akak yer. I accept all challenges and of whatever that comes into my life with open hearts and open-leggies wide open. OPS!

AKAN TETAPI yer, bila gambar akak dan KB akak si Ginger di tempek dalam ruangan yang ulasan tulisan al-kebapokkannye itiew tak beridentiti, dalam artikata lain, TANPANAMA (mati la dulu ada orang guna nickname TANPANAMA, kan? Ops!) maka, ia telah mencetuskan kemarahan meluak² yer dari pihak KB akak, Ginger (mati la aku memfitnah padahal kawan tu couldn't be bothered langsung pun!!! Hahaha!) Kesian dia. Dah la MALANG DITIMPA TANGGA di MANILA, balik² mai, haiiihlah - bertambah SIAL kehidupannya ok setelah akak broke the news pasal kesah sialans "Ohh... Sayang" yang tak kemana itiew - "Ohh... Sayang" lah sangats, KAN!? Nanti kau! Akak belum habis lagi. Tunggu yer japs, tunggu... (mati la entry nih ada kaitan dengan gambar pembuka-entry akak kali ini; HAHAH! 'SEVERE DELAYS' katanye... Akak carik 'DELAYED' sajork - alih² dalam banyak² gambor hasil search kat Flickr akak tu, tau tau, kuar pixie itiew. So, mrasa la - at least, it's berwarna, OPS!? HA, kes warna tu pun ado la kesnya jap lagi!!! Muahahahaha!)

SO what's with the 'SEVERE DELAYINGNESS' al maha agiungst kes itiew? Whats the wrongly the matter? What the happening to the casing? DIE LA WONG LOW CUTT lagi? OR ELSE???!

KAN!? Katanya - Tanda² yer - OR ELSE? Mati la akak sentap gara² bende lain, dan not the fact that the photo was in the magazine/ newspaper tu pun! Hahahahaha!

Haaa!!! Ini la kesahnye! Kesahnye yang akak dikejiiiuts kan beberapa teman...
Noq! Gambaq ko ngan Ginger kuar paper!!!

Lady!!! Cepat!!! Habis lah!!! Ko kuar paper!

U ols! Gambar u ols masuk majalah! Katanya caruts u ols mak nyah!!!

Sundel! Glams ko sekars! Makin laris! Sampai masuk jadi gambar hiasan media cetak bernilai RM2.00 senaskah! Hehehehehe!!!

Aku rasa kan Lady, gambaq ko ada masuk majalah Sayang ape tah...!?
Itiew antara beberapa statement yang agak mencuakkan akak pepagi buto bila dapat calls/ sms² itiew semasa dibuai mimpiew... tak ke ko sentap? Dapat stories, citer separuh jalan. Kesah ape pulak gambar aku masuk paper? Gambar draguns kah? Gambar nan-ado draguns kah? Apakah kesnya? Obvious kah? Macam² bermain di kepala hotak akak at that time tapi akak tetap tabah, cekal dan TERUS SAMBUNG TIDO! Ops!

Nak tgk gambar scannerinas keratan akhbar cummm majalah berkertas tebal tapi of low-very very der low quality content itiew? (Ops! Did I just tercaruts? Sorry - sama la macam u ols TERGUNA my pic and Ginger's pic tu, kan? Lalalala) - mrasa click to sambung more...

Ha - skarangs, akak tak yah lah nak ulas one by one 10 tanda² yang menyangkal anak lelakiew seseorang itiew mak nyah ke idak; kuasa lah akak nak buat review. Korang pakat baca² la sendiriew. Yang menulisnya tu pun, al bapoks also kaedahnye, OR, if str8 guy or girl ke ape ke, pasti JUMP JUMP JUMPING into conclusion sebab semua 10 faktanya tu semuanya GENERAL, terlalu GENERAL! Like, lets take 1 or 2 points for akak utk dwell kan yer... (HA! Mula la nih! Hahahaha!)
Fakta ke-7: Penulis berkata "Kalau tengok TV, kalau bertukar 'channel' yang ada perlawanan bola, dia cepat- cepat tukar ke 'channel' lain seperti Nona ataupun 'channel²' lain..." - MOTIF!?!?!? Ko kenapa? Bodoh ke ape? Orang tgk bola la best, leh eyecandy pemain² bola Malaysia yang skarang nih 90% candiew candiew, KAN!? Motif nak tgk NONA? Lain lah ko pondan kampung feeling² nak jadiew PENGACARA PONDAN JEMPUTAN NONA, kan? Muahahaha. Selama Akak jadi WOMAN nih, yang dicaruti melalui tempekkan gambar itiew yang menyatakan Akak nih Mak Nyah, akak leh kire leh brapa kali akak tgk NONA! Sebab, akak tgk Martha Stewart OK! Ops! Sambil sembunyik belakang Volksie... NEXT? Well, I've lost my points. Cukup la akak bebel satu fakta kejiew itiew! Hehehehehe!
Honestly, truthfully, sebetiewl- betiewlnya, benar - Akak dan Ginger, KB akak itiew, kami berdua, memang terkilan, memang terasa, memang tersentap dengan si penulis Wallahua'lam lah kan siapakah gerangan orangnye sebab Entry Tanpanama, kan? Ops! Yer, mengapakah kami terkilan, terguris, terluka? Kerna gambar kami sewenang²nya dijadikan bahan hiasan entry tidak perlu? Kerna kami di sabitkan dengan tajuk tema ruangan bodoh Tips Tips @ Info itiew? TIDAK sama sekali yer, owh tidak...
Gal, ko sentap tak? - tanyanye akak kat Ginger...

Sentap la gal...! Very der - jawabnya piuler si Ginger...

Kan gal...? Tell me, why is it that u ols sentaps gal? Terasa terhina? Dikutuk keji caruts perli perla pecahkan lobs bagai? Kalau semuanya itiew yer - maka, akak just nak say - YOU DESERVE IT HONEY! Ops! - Mati la iti wasn't the script...

Well, I ols sentaps sebabs... - Akak tak sabar nih nak tahiew apakah sebabnya, sampai akak piuler yang terjawab dahuliew...

SEBAB GAMBAR ITIEW YANG SECANTEK² ALAM BERWARNA GIRANG, MERIAH, TATKALA KITA DI EVENT MISS MALAYSIA 2006 YANG SANGKAK TU, TIBA² TAK SEMENA² MASUK MEDIA CETAK, DIJADIKAN BLACK AND WHITE KATANYA, KAN!? TAK KE KAU SENTAP!? I DEMAND THEY REMOVE THE PICTURE AND REPUBLISH EDISI ITIEW DENGAN MENYIARKAN GAMBAR KITA DALAM TEKNIK BERWARNA, kan gal?! - tudiah jawapan Akak, clust!

Ginger jawab apa?

YES GAL! Mak stuju! Sia² mak pakai baju kebaya hijau Jakarta see-thru berblack bra bagai kalau dah diimpakkan hitam dan putiewh sajork, KAN!? - hahahah Akak sker lah Ginger! Also berpikiran luas, mata, sebaya dengan usia tuanya. OPS!
Yang mengupsetkan lebihnya, bila dah akak dah MUAL baca part Tips Tips & Info tah pa per tu, akak pun mula la selak pi depan belakang atas bawah kiri kanan bagai majalah merangkap suratkhabar berunsurkan kasih sayang itiew - tapi, ADO!? Yang akak dapat, SPEKU dan KEJIAN terhadap 'Ohh... Sayang' itiew, ado lah! Cuba korang nengok antara tajuk² story mory yang dimuat²kan...

KAN!? Pasal ciknek tak leh nak stimmerinas al-pancutans lah, pasal kerisauan zakar kecilans lah; lain lain, bab bab cara melembutkan tapak tangan dan tegangkan pipi lah, Gibeks nak bertobats lah - haiyoh! Lagi akak baca lagi meluat la pulak. Bukan sentap, tapi meluat sebab kalau iniew lah kontennya majalah cumm paper yang memuatkan gambar akak dan Ginger sebagai gambaq hiasan sajork, maka - aiyoh! Kowser lah nak pikirkan!!!

Tak cukup dengan itiew, akak noticed kan, semuanya ruangan² kejiust nih tanpanama penulis - yang ruangan ado penulis tu ha, sokseksoksek artis; tu pun akak speku sebab depa pakai amek dari URTV, Media Hibs and stuffs like that, kan? Jadi, apakah motifnya jadi penulis tapi tidak letak nama penulis dan meng'aib'kan diriew? Takut dipukul dan direjam beramai² di BB kah kerna SIANG HARI, JANTAN STR8 - MALAM HARI? MASUK MISS TWO FACES? Ops! (Note: Akak tak der niat carut sape² yer, contenders Miss Two Faces. Kang korang feeling akak carut korangs pulak. Akak kalau carut peserta Miss Two Faces, akak carut VIVIANA LORENZO KOMUNICHI a.k.a si Kiekurafatkirafatkafiriuns sajork! Ops!)

Well - akak sebenarnye tak marah, tak upset, tak pening² pun - cuma dipikirkan kekejian media cetak itiew, plus, MOTIF GAMBAR BLACK AND WHITE!? Brapa duit sangat pun kalau cetak kaler! Kedekut tau! Ops!

Some might ask, ataupun, better pun it this way - ado yang sudah bertanyakan akak yer, akak tak sentap ke diaorang pakai sker² hati amek pix and what not miliewk akak and not theirs to begin with? Well, itu yang buatkan akak tak worried sebenarnye; sebab gambaq akak dah berlonggok berlambak kuuploadkan, maka terpampang terkehel terkepak terloncat pose pose tiang XL here and there dalam the net, dah jadi tatapan tah sape² dah pun, motif akak nak melatah gara² masuk paper yang ke A/S @ Utara nih pung akak speku, tidak kesampaian? Ops! MOTIEWFFF???


Print option:




Fish of Pisces @ 5th_E said...  
ohhhh sayanggggg sampai hati u ols tak MENTION PAPER TU SAPA BELI TATAU! OR ELSE... WONG LOWWW CUTTTTTT!! AHHH panas badan terus hilang *sambil pose2 jarilentik*

le pua zonn le pua zonnn la la la la la la *matila pointless comment* la la la
min said...  
heheheh akhirnye kuar gak cite abt this.

our pic mana? emel me pls. kak haz bising tanye mane pic.
Isis Natasha said...  
dalam byk byk gambar u'ols, motif yang ittiew die ambil? kan ada byk lagi gambar yang lebih melerts? dan kalau in colour merasalah kelaer kebaya pink n hijau menjadi tumpuan berbanding teks ulasan u'ols!

and motif pic meks addinhc kuar sama?
Lee Novotny said...  
Sujudsssssssssssssssss...tu diah..dua orang ratu chanteque...haiyyoo terkenal seantero rantau asia tenggara gittew... **melopong molot mak ni hah!

Well done!! Berjaya jugak bukak mata theyols kan..fenomena kita ni memang tak boleh di halang!! We are here, we are queer..get used to it!!! Ley???
Nurlea Laurielle said...  
5thE: Hampiunskan kiew makhayams - that tiny important detail "SIAPAKAH BELIKAN LKY 'OHH SAYANG' ITIEW" tidak dinyatakan - it was you who bought the majalah cum paper; dan it was FROM YOU that I sariap-ed the paper and bawak balik ke KEDAH! HAHAHAHA!
Nurlea Laurielle said...  
Min - nanti akak emailkan. Mati la LUPA! Hahahaha!
Nurlea Laurielle said...  
Isis: Gambar u ols tak kuar sebab u ols bukan golongan yang ada TANDA2 ANAK ANDA MAKNYAH - gambar u ols akan terkeluar dalam artikel "ANAK ANDA MEMANG DARAI!!!" Lariii!!!
Nurlea Laurielle said...  
Lee: Akakakakakaka ala ala macam "I COME, I DRAG, and I LOI" ley? Hahahaha
captlukman said...  
hahahah apasal ayat dlm artikel tuh bunyi dcam bapok je yg tulis, tak pun jenis coverina....hahahaha tak jantan langsung penulis tuh.
Nurlea Laurielle said...  
captlukman: Kan? Akak pun rasa sipenulis itiew adalah seorang bapok kaverins. OPS!
nasikgorengusa said...  
PENGACARA PONDAN JEMPUTAN NONA - i cannot tahan ord. haruslah gelak guling sujud terlentang tahap dewa...

oh sayang.. takda warna ya..

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top