LKY! What's wrong with you!?!?!?!


Still alive
Originally uploaded by clarity25
Yesza!!! THAT question kat title area tu would prolly be the type/ sort of q you people got for me now, kan? Matilah akak tetiber kalau Ginger tanya "LKY! What's wrong with YOU and your blog!? DEAD!?" Mrasalah akak jawab persis gambaq kat sebelah kanan nih, kan? "I'M STILL ALIVE" katanya sambil senyum² MISS, kan? Miss what? MISS ALIVE YET MALAS! Ops!

Ever since I got back from Langkawi Island, akak rase cam, malas akak makin menjadi² tau. Itu malas ini malas, semuanya naik malas. Bukannye got no stories to tell - my goodness, you should see my Blogger Edit Posts page - drafted entries, ado la dalam 3 4 entries (but mind you, drafted pun, bukannye 3000 patah perkataan drafts yer - semuanya drafts TITLE of the entry jer, sebab takut lupa. Ops! Mati la pelupa eh?)

But the thing is, that semangat jitu memblogging these days makin pudar (sambil background bertukar from dgr bunyik keyboard akak ditekan² oleh jari jemari malas - ke lagu Rossa, PUDAR! Hiks!). I think kan, akak perlu gi ber'ubat' la, kan? Ber'ubat' jadi blogger tak serik² lagiew? OPS!

Dalam entry nih, akak just nak tell you lots that I'm still around, walaupun akak macam kureng melalak dalam cbox sendiriew (mati la alasan macam² juger...), but still, akak aktif men-draft-kan entries² akak yer (bile nak publish pun akak kureng periksa kureng la pastiew, kan? Hahahaha!)

Haiiihhhhh! If ONLY life can be as relaxing and can MALAS like this fella on the rock nih tepi pantai iniew EVERYDAY, alangkah... BESTNYE!!! But, like I said, IF ONLY - Or Else!?!?!?!?!!...

All in all in this entry - nuthing much akak would wanna say, except, if korang² tanyo bile akak akan kembaliew aktif, akak akan jawab...

Ade leyyy... tunggiew.... ;) (Matikah akak disumpah serana? Mati la WONG LOW CUT nohhh Fifi!?) Hahahahaha

But truthfulliew akak just wanna say that my only MAIN excuse, alasan akak paling keutamaan diatas kesedehan blog SEPI nih, would be,... (YES, selain dari wabak MALAS yer) ... akak SIBUK jer lah... that's all... ;)

But deep down, sebenarnyiew, akak rindiew zaman akak sebok lah 5 6 entries per day itiew, kan? Masalahnye, haiyoh! WHY la malas iniew! Apa ubatnye penyakit wabak MALAS nih eh?!?!?!?

ENGLISH VERSION OF THIS ENTRY: Nuthing much - just me and my LAZY attitude for blogging; but deep down, I miss myself in the blog entries - I miss my ACTIVE blogging life style! Urwaaaaarrghhhh *cry cry cry...*

(Motif? Perlu la nak translatekan entry sepanjang iniew ke one para. of English version? Kejiust lah! Hahahaha!)

Ha, nih, baru balik Langkawi, dah minggu depan nak pi jalang², eh, I mean, jalan² holiday break bagai pulak - haiyoh, akak kesian la kat hampa kena tgk akak jadi MALAS berblogging! LOL! Tak per, tak per, biar malas, asal jgn tutup blog la kan? OPS!


Print option:




CapTaiN HooKeD said...  
Let me dissect this paragraph one by one (matila blogging by dissection)

1. Para 2,ayat 5-7:

"(but mind you, drafted pun, bukannye 3000 patah perkataan drafts yer - semuanya drafts TITLE of the entry jer, sebab takut lupa. Ops! Mati la pelupa eh?)"

=>Owh, ko carut Goddess mek kan?

2. Caption from the pic:

"Haiiihhhhh! If ONLY life can be as relaxing and can MALAS like this fella on the rock nih tepi pantai iniew EVERYDAY, alangkah... BESTNYE!!! But, like I said, IF ONLY - Or Else!?!?!?!?!!..."

=> I think I know the fella on the rock (motif muka di blurrkan?). eh mak silap, I know the fella lying on the rock very well sangat, OR ELSE...


3. Para yang paling last, ayat paling akhir:

"Tak per, tak per, biar malas, asal jgn tutup blog la kan? OPS!"

=> tutup blog as in carldye atau bersawang seperti SR


SEKIAN, Terima Kasih.

Yang Benar,


CAPTAIN HOOKED
CapTaiN HooKeD said...  
Mek lupa la noq, lelaki dlm gamba yg tengah baring kat batu tuh, ketinggian dia dalam 1.8m kan uol? Pastuh dia suka pakai snowCap dan loy Sampoerna Hijau. Betul tak?
Fish of Pisces @ 5th_E said...  
OR ELSE sangat entry ni! OR ELSE apo? hahaha WONG LOW CUT dress!!
Nurlea Laurielle said...  
Capt: Mak rasa ko nih kan kesewelan tahan goddess kan? Orang carut orang lain, ko feels feels mak carut Goddess ko. Ko gila kan? Tapi, kalau tercarut terkenakan dia yang sememangnya tua kutuk pelupa bagai, hehehe APALAH SALAHNYE... ;)
Nurlea Laurielle said...  
CapTaiN HooKeD said...>- Mek lupa la noq, lelaki dlm gamba yg tengah baring kat batu tuh, ketinggian dia dalam 1.8m kan uol? Pastuh dia suka pakai snowCap dan loy Sampoerna Hijau. Betul tak? <- MAK OFF PC!!! OR ELSE LA HIDUP KAU!
Nurlea Laurielle said...  
5thE: WONG LOW CUTT = ENGY si pompuan gila tu kah? OPS!
Isis Natasha said...  
meks sukew gambar ittiew
macam model lelaki DKNY / D&G and CKJeans. melerts la. wish being raped by that particular model

**pengsan!!
Nurlea Laurielle said...  
Isis: Ko tak tau citer ke mak hampir2 jadi the Asian Face of Clarins for Men? MATI LA MAK! Men kah!? Hahaha

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top