WOTD - dickies; an intro...


Yer adik2 sekalian... bulan 3, March, banyak Akak akan kuarkan segment2 baru yang tah "pa per jer" dalam blog Akak iniew. Hiks! Dan menerusi pix yang Akak attachedkan earlier in this posting, mrasalah, dapatkan adik2 semua meneka segment busuk apakah yang Akak perkenalkan pada adik2 sekalians semua? Yes, pandai pun... segment mari mengenal perkataan, ataupun, mari belajar satu perkataan sehari - atau, dalam bahasa 'Omputeh'nye...

"Word of the day" - a.k.a. "WOTD" katanya yer? Hiks!

Words yang Akak akan perketengahkan mongkin hasil dari bahasa2 sangskrit peponen sekalian alam; or it could be dari perkataan2 hasil pertuturan Akak bersama teman2; or possibly dari memana sumber jer la kan yang Akak rase perlu Akak perketengahkan, buat adik2 semua paham yer. Mati la tetiber Akak tukar profesi jadi pengajar bahasa perosak bangsa dan negara kah? Ops! Lalalala...

And buat pembuka bicara segment bariew iniew, also lebih mudah kukatakan bagaikan 'introduksi'nya ya, mrasalah Akak memberikan masuk perkataan - DICKIES sepertiew yang terpampang kat atas entry iniew, yer?

Dickies membawa erti...

Dicks...

Lots of Dicks!

Ya Ampun!!! Ampunilah Akak! Kerana the word Dickies also brings to you the meaning of...

Dicks in all forms of shapes, sizes and tastes!

And lastly - Dickies also refers to those jerks yang lebih famously known as Dickheads; for having tiny puny brain-content in their bubble-shaped heads!

Aiyoh!!! DIE LA ME!!! Hiks!
Mati kah Akak!? Hahahahahah Alah! Just for fun sake of this new segment, ketawa jer lah! Hiks! Nantikan kemoncolan perkataan2 lain, yer?

NOTE: For those who wishes to contribute one or two words to share dalam segment baru ini, feel free to email Akak at lea_laurielle@yahoo.com yer. Be sure to highlight kat subject of the email as "WOTD" yer supaya senang Akak nak mengidentifykan email itiew bukan email spam. Hiks! Thanks!!!


Print option:




Fish of Pisces @ 5th_E said...  
DICKY is also ala2 vest, waistcoat itiew yang ikat dibelakang sahajor ye.....
Nurlea Laurielle said...  
Owh? is it? Never knew that... hiks!

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top