Taggie x 2


sam milby again
Originally uploaded by stuffilike
Kaedahnye... Akak kembalians yer, setelah demam sudah demah - eh, wait, is it demam dah demah, or demah dah demam? Ke the word is kebah? Hummmm - whatever it is, point Akak is that Akak dah sihat - ahahaha, bole? LOL!.

Dan Akak kembali dengan Sam Milby, si Pinoy kacak dalam pic yang ado kat sebelah kanan entry nih yer... Dia menemani Akak dengan senyuman plastiknya yer... Tell all the readers Sam, Akak kali nih kembali dengan entry ape yer? (Maaacam ler tak leh bacer title entry tu, kan? LOL!) Laliew, sambil tersenyum plastiknya itiew Sam Milby, one of the top 10 hottest pinoy dalam Flickr Akak itiew pun berkata...

"Yer... Akak Laurielle kembalian, bersama entry taggie tagged x 2 yer...".

'x 2'???!? Ape yang 'x 2' nye you might wanna ask?

"2 entri taggie dalam satu entry la lahanats!!!"

Ha kau, tudiah! Kan dah kena lahanats katanya... LOL! Katanya Akak ditagged bertubi2 yer kali iniew, dan memandangkan Akak terlebih rajiewnst, maka, instead of buat dua entry, Akak just habiskan kedua2 entry dalam 1 entry post sajork... ;)


So siapakah yang men-taggie-tag-tagged-kan Akak piuler kali iniew? Yes peeps, this time, I am tagged by:... Dan also ditagged-tagging-tag juga oleh:Yes u ols, entry taggie kedua itiew dosi dibuat yer dahuliew kala - Entry Link. Akak tetapiew, for Miss Ebok, hanya untuk Miss Ebok katanye yer, tak per, nevermind, its ok - sorait!!! Since Akak sayang kat kau (walaupun temanye lepas Pilihanraya Umum ko kekwat menyepi dengan Akak), dan yang penting, memandangkan Akak dah pakai handbag bariew (yang berbeza dari dalam entry hat kat Blogdrive itiew ler), mrasalah Akak boleh di-tagged-tagging-tag again yer! LOL! Suker tak??? Ha... SUKE LAH tu, kan?!?

Dan dengan itiew... Akak bring u ols, my readers... to bahagian pertama entry yang confirm panjang berjela bagai iniew, iaitiew:

FIRST TAGGIE - "My five favorite links" - tagging instructions: list out five (5) of your favorite links

Mati kah Akak kalau Akak senaraikan all five favorite links all as www.lealaurielle.com, www.lealaurielle.com, www.lealaurielle.com, www.lealaurielle.com dan www.lealaurielle.com? Hahahahaha! Siaulst tak!? LOL!

Anyways, hmmm... tagging instructions kali iniew is plain simple jer kan? Dinch lah pening2kepala lalats bagai - just listkan senarai 5 websites/ links kegemaran Akak katanya... Hurmmm... apakah erk 5 favorite links Akak? Aiyoh! Why 5! Why cannot lebih then 5 meh!? Hurmmm - decisions, decisions... ok... got 'em. These links however will not include blogs eh, kalau idak, mampos lah mana nak cukup 5! Hiks! Eh, silap, bukan tak cukup, LEBIH dari 5 ler... LOL!

Airliners.Net - Click on link to proceed to website
  • Airliners.Net - Akak kan minat segala bagai dalam dunia airlines and aviation iniew; ha, siniew la where Akak selalu spend time doin' nuthing but just view gegambarans bagai. Macam2 ado, kills the time, sambil mulut ternganga nengok latest pics of airlines, aircrafts, cabin interiors bagai - disamping itiew, mengingatkan lah Akak kepada zaman2 Akak jadik cabin crew duliew... hiks! *sobs*...
Flickr - Click on link to proceed to website
  • Flickr - Semenjak dua menjak Akak got my own Flickr account (Pro-account lagik yiew, jangan jeeeleeesss! Hiks!), selain dari Akak sebok dok upload dan organize account Akak sendiri, Akak juger sker lah browsing bagai tgk pics2 Flickr members hat lenglains itiew; also, "Macam2 ado..." katanya... from normal, to X-rated (OPPPS! Mati la pecah lobang! LALALALA!). But overall katanya, Flickr iniew mampu membuka minda menjana pandangan yang lebih luas yer... Akak sker! Lets, tepok2 tangans... marik!!! :)
The Leading Hotels of the World - Click on link to proceed to website
  • The Leading Hotels of the World - Bila dalam keadaan ketidak-kemampuans, dan bila tibanya masa ingin nak feeling2 berangans bagai, mrasa, kite ke website iniew; maaana lah tahu, kan? Bermula dengan hangan2 nak pi hotel2 bertaraf 5 6 7 bintang bagai yang luxurious katanya, ha... who knows? One day, menang loteri?! Ops! This site (also dengan website Airliners.Net itiew...) Akak sker gi bile time Akak tgh tensi-mensi bagai dan inginkan some peace and harmony. Orang kate, kalau nak relax, cuba2 pejam mata dan bayangkan somes-sthings nice bagai, kan? Hello!? Buat apa dan motifnya nak pejamkan mata bilamana mata tu boleh dicelik2-terbeliak2kan sebesar2 alam and surf these sites and relax and tersengih senyum berkhayal-ghoyan bagai, kan?! Hiks!

Myspace - Click on link to proceed to website
  • Myspace - Selain dari checkin' my own account, Akak memang suker masuk Myspace dan browse through, kalau idak nengok profile kengkawans checkin' their latest updates, infos, photos or berlawan-hendap hantar-berbalas comments bagai, Akak akan 'Search' dan 'Browse' also nengok2 ahli2 Myspace yang bukan dalam friends-list Akak. Tapi yang sentapnye, kadang2 tu, terkena PRIVATE profiles - "Must be friends to view" katanya, tapi, tak der lah banyak dan sebanyak dalam Friendster - sebab itiew Akak dinchkan account Friendster Akak sangats pong... hiks!
YouTube - Click on link to proceed to website
  • YouTube - Takkan korang tak gemar surf Youtube kots? Gilo ke hapo - AGAIN, "Macam2 ado la sundielst!!!". I mean, just name it la, lately nih segala-macam-bagai ado, and with the latest RealPlayer, Akak get to download most of the clips from YouTube masuk PC; bukan ke sonang citer namanya itiew???... Hiks! :)
Ha... tudiah... Akak dah habis entry taggie pertama... 5 favorite websites, hmmm... macam tak puas sangats... hhhurmmmm, agak2nye lepas nih, ada sapa2 dak nak taggie tag tag Akak with "15 favorite Porno sites" pulak? Hehehe Akak ade baaanyaks!!! OPS! - CLEO, don't even THINK about tagging me with such tag! Akak takkan buat! Kalau ko buat jugak, Akak akan... buat referral link back to your blog dengan caption; "SILA RUJUK MAK HAYAM BIDANG XXX - Cleo" Ko mau!? Hehehehe (Nih aku nih macam nak menyuruh-mengadakan jer, kan? Hehehe mana leh beb, P&C maaa!!! Tapi kalau ko nak share passwords to male-porno sites, mrasalah e-mailkan kat Akaks, you know my e-mail add, kan? OPS lagi!!! Lalalalala!!!)

Now, what's next? Ha... mrasa... entry taggiew kedue Akak yer... hmmmm, mati lah panjang berjela entry iniew!!!; tetiber Akak feeling2 macam ade "SAMBUNGAN"/ "TO BE CONTINUED" jer? LOL!

......

.....

....

... SECOND TAGGIE - "Ada apa dalam handbag/ What's in your handbag @ bag?" - tagging instructions: list out the things that are in your bag

Ha... mujur Akak tgh rajin; kalau idak, feeling2 KUAT sangat Akak nak "TO BE CONTINUED" jer dalam entry lain. Tapi tadi dok sebok kata taggie entry x 2 entries in 1 entry posting, kan? LOL!

To Miss Ebok tersayang; mintak hampun mintak makhaps nah but tagging-tagged-tag nye dari kau iniew, yang sangat past tense yer! Motif ko baru nak dapat/ buat? Hahaha! Tapi, its sokay, its sorait! Like Akak cakap tadi earlier on, since Akak sayangkan ko, Akak buat jugak...

So... mrasa... ada apadia tatau in handbag/ bag harian Akak itiew (yang di cariuts oleh Miss Ebok sebagai bag yang leh sumbat-semunyikkan my own face katanya sebab besau sangats! Siaulsts!) Hiks!

Maaf diatas kualitis pic yang kekurengan kejelasannye yer! Akak dinch bawak camera digital Akak kali nih (which normally ado jer dalam bag itiew, tapi tadi Akak pi charge batteri.
So lupalah nak boh balik dalam bag - mati la ALASAN!);
yang ado was my N93i camera-phone jer, which explained why gambar tak clear sangat-
dan why dalam gambar tu ado nampak 2 hp jer instead of 3 hps... mrasalah hat ketiga itiew digunakan utk menangkap-ambil-snappy gambar iniew! Like, duh!?

Kaedahnye, jangan memain2 yer; katanya bag boleh disumbat-isi-semunyikkan Akak nye own face, kan, mrasalah boleh boh macam2 sebab bag galas harian Akak yang womanst itiew besau yer... hiks! Padini & Co. nah! Jgn memain!!! Hiks! Jadi - ada apakah dalam bagkiew itiew? Lets nengok list Akak buat iniew...
  • 1. Notebook - yes u ols! Mrasalah bag Akak, boleh menyumbat laptop/ notebook Akak dan boleh la Akak galas pi merata satu pekan (sampai bahu Akak naik merah lekat bekas galas - pedih sundielst!); most of the time Akak tak bawak la dalam bag nih, tapi nak dijadikan citernye, hari nih, dok dalam bag Akak nih, so, mrasalah... hiks!

  • 2. External Hard-drive - YES! Never leave home without this one; segala mak nenek Akak sumbat dalam itiew... Back-up files ado, new files ado... memacams lah! Penting sangats, dinch bols ditinggal2kan ketepian gitiew...

  • 3. Laptop gadgets and etc. - all segala mak neneks Akak nye Thumbdrives, Scandisk Minicard adapters lah, extra batteries utk USB cordless mouse Akak la and stuffs; semuanya kena bawak, kang tak bawak, batteri kong ka, nak save tak cukup space ke ape ke, susah - jadi, biarlah bag Akak berat janji "SEMUANYA ADO"... hiks!

  • 4. Toiletry bag - Toiletry bag First Class SQ - Singapore Airliens ok (jangan memains!), containing the followings; 4-a: Miyami compac powder (WAJIB!), facial powder-puff/sponge (WAJIB ALSO!), contact lense solution/ casing, Vaseline (both, Lip Therapy and multi-usage pure petroleum jelly pack/ box - MATI LA MULTI USAGE yer? LOL!) and also perfume yer - HARUS tu! (BTW, its Dior Higher Energy - mati la perfume for men noh? What to do; Akak seorang woman yang ghairah dengan bauan lelaki sejatiew... sial tak? HAHAHA!) LOL!

  • 5. Ciggie - Plus 5-a: extra lighter, just in case; hobby Akak kan suke hilangkan lighter! LOL!

  • 6. Wallet - Aiyoh! PENTING iniew! Nyawa-lah iniew!!!

  • 7. Chewable Vitamin-C 500 from 21st Century

  • 8. Handphones - (dengan nada suara character Gollum of Lord of the Rings; HooKsie pandai la buat impersonation suara Gollum tu, kan Hooksie? Mati la Akak!!!)... Myyy ppprrreeeciiiouuusss!!!

  • 9. MP3 player - Aiyoh! Without this, cemana Akak nak catwalk dan abaikan carutans orang kiri kanan Akak?! Hiks! (Mati la "PANDANG SINI BIADAP!!!" katanya Akak Ginger yer, kan C.A.? Hiks!)

  • 10. Sebatang pen berdakwan biriew - Ini penting yer; you never know bile peminats nak datang serbu kat kite, and mintak autographs kat notebooks lah, buku lah, dahi lah, vontots lah, kan TT? Ops!

  • 11. Drinks - Normally either Nescafe Original, or Lipton Ice Tea - but in this case, Akak berbekalkan both! LOL!
Dan kaedahnye, begitiewlah citernye isi-pati-kandungan bag Padini & Co. Akak itiew yer... Miss Ebok, anda puas hati? Suke? Suke lerrr tiew... NOW Akak dah penat... Daaa...

PS: "Takkan Akak tak nak men-tag sesiapa pulak???" Soalnye dengan penuh manja, si Sam Milby pada Akak; dan lalu Akak menjawab...
Ahhh! X kuasa lah Akak!!! Kali iniew, Akak dinch mau tuju-kan pada sesiapa in specific; Akak nak meng-'awam'-kan tagging-tag-tagged entry iniew; dalam arti-katanya yang lain, entry iniew di-generalkan; entry iniew di-tag-tagged-tagging-kan pada sesiape yang terasa nak buat. Tagging-tag instructions dah ado, so, mrasa lah; sila silakan lah buat bagi mereka yang berminat dan hat rajin tu yer. Tapi jgn la lupa mai habaq kat kami kat sini suruh pi nengok & baca! Kalau idak, sia2 jer buat tapi tak der sape bace... lain la blog u ols ade confirm 3000 readers daily, kan? LALALALALALALA baik baik dari demam nih, mulut bertambah jahat, awat tatau!? LALALALALA!
Dan... maka... dengan itiew...

- T.h.e E.n.d -


Print option:




CapTaiN HooKeD said...  
yes mak bukan saja pandai buat sora gollum tapi mak juga pandai buat sora bapuk yg garau ops sapa tatau!!! Ginger sora ko kah???
Nurlea Laurielle said...  
Seeyalst caruts mek! Hiks!
-ctz- said...  
dah beli henbeg baru :) tamao tagged lagik ka?
penat weih lepaih erection, eheh election :P ... hamno oh hamno!
Nurlea Laurielle said...  
Xmoh xmoh xmoh! Kalau tag orang pong, bukannye orang tu nak buat sangat pun! hehehehe

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top