Musim semue orang nak naik hantian! Hiks!

Hantian? Apakah? Kesah2 hantu2 bagai lagi kers??? Apakah???

Bukannn... sila bawak bertendang yer hadek2 tuan2 puang2 sekaliangs! 'Hantian' disini yang Akak maksudkan, bukannye hantian hantu hanten jembalang bagai semuenye itiew yer... Dinch! Motif Akak sebok nak citer2 pasal hantian petang2 mals mals Jumaats iniew??? Ish!

'Hantian' yang Akak maksiudkan disini yer hadek2 sekalians, ialah, naik hantu keje nak mengamuk marah pukul guling gusti bagai ler... Cakar bercakaran, rambut2 bertarikkan bagai (mati ler sape lawan gaduh carik pasal ngan Akak kalau masuk bab tarik rambuts, orang itiew akan kalah sesunggohnye tanpe sepakkan penalti bagai yer - why? Sebab yer lah, dia nak tarik rambut Akak, ADO ke? Mati la dia nak kene tarik wiggerinas Akak sajork, kan? Muahahaha so confirm la dia whoever lah orang tu kan, akan kalah sebab Akak can tarik rambut die, but dia cannot - LOL!)

Anyways, sabaq sabaq sabaq semuenye yer - bawak bertendang tenang tudung sapi periuk belanga semuenye yer... Ini bukan entry "I'm Sorry You're Not Sorry" apa bagai semuenye yer. Dan yer, bukan ade pasang niat pun buat entry nih semata2 nak inform kate Akak tgh perang gaduh bertumbuk hempuk segala bagai dengan sesiape yer - sila betulkan saluran serta saliran informarsi anda semue yer. Akak ulangi, ini bukan entry 3000p.p. Akak tgh sentap gaduh ngan sesiape yer... ADDINCH!

Tema-nye semenjak dua menjak nih ha, Akak dok perhatikan disekeliliungst Akak, teman2, kawan2, musuh2 lite2, those yang Akak dinch hui dinch kenal ujung pangkal asal usulnya pun Akak noticed - banyak ehhh bulan nih yang ala ala 'Naik Hantian', kan? Tak kire lah for whatever reasons sekali pun - tapi Akak dok prasan, ish, ghamai nih; kot belah Loq Staq sajork dah dok ada berapa kerat dah hat dah dok bercuka bagai. Tu tak Akak includekan yang hat sentap2 lite2 dalam diam sambil nyanyi lagu "Kukunci Hati Sentapku Dalam Diriku Sajor" katanye - Gurun? Haiiih! Toksahlah dok cakap. Hat tu senantiasa naik hantian - nih esok pon nampak gaya salah sikit ja kat function main make up2 kat Perlis esok nih, silap hari bulan, naik hantian jugak nampak gayanye, kan Gal? LOL! And dah habis Akak jelajah hantian2 (wah, caruts orang hantian - habis yang Akak naik hantians kat Salam restoren tang2 malam tu tak pulak diceritakan, kan? LOL! Alah, termasuk sekali la kirenye... ) Ok. So, dah habis segenap pelusuk Utara, tak cukup - nuh, belah KL tang2 sana pun Akak dgq dua tiga orang teman dok naik hantiew, sama-ada terang2an or dipendam sampai bernanahkulats dalam hati... Ish, apakah? Tema bulan 6 nih bulan sentiap naik hangin ke? Tu belom Akak bukak kesah sentapnye tentang IQP - ops! *lalalalala...

Pa per pun, yang penting, birthday Akak dah dekat dah. Lets la kita sama2 commolots and toksah dok gaduh hang aku... Nih, donia nih dah la dok merasak, dah uzur dengan pencemaran segala bagai, komuniti kita (kita? Hahahah) pong dah semakin hari semakin.. Haish! Hampa gila ingat aku nak kata makin PUPUS!? Hehehe. Makin dok naik mek nampak ade lah, sampai naik hantian mek sentap - OPS! Sentap juge katanye...

Namun yang demikian, untuk mengelakkan kejadian kau carut aku maki hang melalui sebaran pitenah2 dalam internet, dari kita merosakkan sebelah dua tangan kita, dari kita menyagat penganten besok lusa, dari kita menarik muka membaling cuka menabur asid sini sana sitiew, dan yang penting, daripada kite naik hantu sebab tak leh terima kenyataan kite dah tua dah tapi tetap katanya "MUDAH JADI MUDA", kan... (mati la mek salah konsep - it's not Mudah jadi muda but sebenarnye Muda Itu Mudah rupenye nama entry pertama si kakak itiew - ops!) Mati la mek ... hehehe. Anyways, adalah lebih baik kite bersepakat membawa berkat. Gaduh2 kot mana pon, kalau dah kawan, tak putuih aih!

Abih2 tidak, paling2 busuk pun, camginik sajork gayanya nak lepaskan geram hantian didalam badan, kan? Hiks!

Tudiah! Akak terdiam yer... hiks! Sama2 lah yer kite amek iktibar, pedoman dan teladan; usah bergossip dipejabat, satgi mulut kena se-daih! NAYA JA BEB!

Kan? Hiks! Kawan2 mek, hat tetiber jadi She-ra bininya He-man, pi tetiber tukaq konsep jadi SuperRangFormers Vs. Rangbocop, dah mek tgk depan mata segala besi dawai bagai, dan mek jadikan iktibar. Hat yang mulut seumpama celaka perangai seumpama binatang korazons katanya also mek dah nengok dah sessi hang kata kat aku aku kata pi mai kat hang (mek cakap 'Korazon' jer mek teringat Mak Hayam Sharmin... ape la kesahnye woman itiew... buat rambut memang hebats! Opocot, lari tema!)- dan paling latest, ha, nih la, gambaq Gif. file nih - jadi kesahnye mek ado tiga ok, tiga! Not 1, not 2, BUT 3 katanya tauladan mek ambek ok. Sama2lah kita kurang2kan gejalan pukul memukul tampar menampar nih yer... hiks! Lite2 ok la... OPS!...

PS: Mek rase bulan 6, semenjak mek balik Ostolia in May, hish, banyak sunggoh mek lalui. For just one month plus - macam2 ado! Silap haribulan naya sajork kalau aku jadi gilo! Hiks!


Print option:




rania escova said...  
Emm. puas ati gk la.. penerangan lengkap.. x potong kek aihh.. tp sekurang x la p boh muka org.. meja pn jadi la kann..
Nurlea Laurielle said...  
Rania - mek teringin nak buat cam pompuan tu kat muka u ols piuler - mrasalah kite simenkan muka pulak kan lepas tu? HEHEHEHE bukak simen tangan, simen muka naik. matikah mek? *LARIII!!!
Fish of Pisces @ 5th_E said...  
komen keberapa tataww??!!!hek hek.. nkalau naik hantian.. mrasa siram dgn air sajork... hehe
Ginger De La Loca said...  
aiyo mek neverlaaaa naik hantian bagai. mek kan tema FOREVER COOL gitu, penahke mek marah2...

tgk mcm masa main mekap2 kat muka pengantin perlis tu pun mek COOL sajoh. ado mek marah? NAN ADOHHHHH!! matilakau haha...
Nurlea Laurielle said...  
5thE! Jgn tamak lah! Ops!
Nurlea Laurielle said...  
Cool ka? Bukan tadi ko baru lepas naik HANGEN ngan romz? OPS! Lalalalalala!

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top