Diet: Healthy vegetable & fruit salad x 2 recipes


simple salad : home
Originally uploaded by aiyah
It's been a while kan since Akak last buat entry recipe2 gittu2, kan? Ha, mrasa, kali nih, Akak publishkan entry recipe2 lagiew...

Entry iniew adalah bersempenaan dengan tema Akak kembalian berdiet-dieting bagai yer... dan oleh kerana yang demikian ruper, Akak pun feeling2 sharing is caring la kan, nak sharekan dua recipe dish salad yang very der menariks sekals! Menu diet yang very healthy (very lah sangat, kan? LOL!) yang enak disajikan bagi meke2 yang tgh gigih berdieting... (mati la Thousand Island sauce! LOL!).

So anyways, memulenye Akak feeling2 nak buat dua entry, tapi, pikir2kan balik, alah, sekaliguskan sajork... Like, memula feeling2 nak buat dua entries tu bukannye ape, sajer, getek, nak membanyakkan entry la katanye! LOL! Tapi alih2, al-malas-lah katenye... LOL! So jadinye, 2 in 1 entry la kan...

Jadi dengan itiew, Akak dengan rase gembirenye ingin sharing2kan dengan semue... Akak nye step by step guide dalam preparing these two salad dishes:

1. Vegetable and fruit salad



2. Vegetable with pasta sauce salad


And to know all the bahan2 and cara2 nak membuat salad2 itiew, mrasalah click kat link2 dibawah iniew; all photos, menunjukkan bahan2 yang diperlukan serta step2 untuk membuat salad2 itiew Akak dosi uploaded kat Flickr Akak yer... mrasa!!!

1. Vegetable and fruit salad: CLICK HERE for the ingredients and steps to prepare the salad dish

2. Vegetable with pasta sauce salad: CLICK HERE for the ingredients and steps to prepare the salad dish


Print option:




Fish of Pisces @ 5th_E said...  
tetap tau concept CLICK HERE HERE AND HERE! ekekekeke
Fish of Pisces @ 5th_E said...  
suggestion for both salads:

kene ade protein juge, mrasalah add in slices of cold chicken breast and steamed salmon atau dory. Sure sedaps u ol! cold Chicken tu u rebus je dada ayam dgn sket garlic, halia and pepper and salt. Air rebusan tu leh jadi base for soups. Mrasa u ols :)
Nurlea Laurielle said...  
5thE! Yes, mrasa - add chicken nuggets ala ala salad from KFC!? :)

PS: CLICK HERE CLICK HERE CLICK HERE tu kan dah trademark LKY!!? LOL!
Fish of Pisces @ 5th_E said...  
haihhhh.. chicken nugget kene giurangs.. eh.. gooriangs... MINYAK.. NO NO NO !!!

steam rebus steam rebus jer.. tak pun.. electrocutedkan.. ops.. lalariiii

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top