I'm an idol!!! I'm an idol to a little girl!!!

Yes u ols! Akak telah diidolakan akhirnya ok! (akhirnya? Before2 this pun, bukannye tak pernah tak ade, kan? OPS! Mati la riak dipagi Isnin! Hahaha!) Katanya Akak telah diidolalisasikan oleh this one girl (NO, not a BABY GIRL like in the picture lah!) yang dikatanya sendirian ber-online internet bagai dan online bersama abahnya. But of course la yer, the girl am talking about tu could prolly be in front of her dad's lappy toppy and surfing my blog, Myspace, etc... - macam dalam pix sebelah iniew! Hiks! Tapi not this small lah katanye; dah besaq gajah tokmia lah jugak, noh? OPS! Pastinya Zul dan csi_X akan tersembur baca "BESAQ GAJAH TOKMIA" - hahaha!!!

Hurm, actually, the girl is still a young, secondary school girl. Akak sker lah pertukaran jenis peminats secara tiba2 iniew. Perubahan konsep keminatan terhadap Akak! Hahaha. Now, move away all you old people especially girls (CLEO, yes, YOU also Akak tgh caruts nih! OPS! Hahah now MOVE, MOVE!); give way for Super Young Girl (Primary school kids, ala ala, minor la kan? Aiyoh! Sharlinie itiew, budak skolah rendah la kan? AIYOH! AKAK TAKUT PULAK TETIBER! Tak per, for now, kite riak-happykan diri dulu. Satgi nak habis entry then only we RISAU! Hehehehe...) - a girl named ANUM! (ANUM BUKAN ANON TAU! Macam ANMUM susu mengandung tu pun, ado gak eh? Hehehe...)

Once upon a time, there was this girl named Anum (bukan nama sebenar - tapi mati la kisah benar sebenar2nya, kan? Hiks!!); who sent me a simple e-mail/ message di my Yahoo! Mail and Myspace Akak yer, (Simple e-mail/ message itiew, actually of the same content yer. Prolly adik Anum nih pandai berbudget2, bertakut2, kalau e-mail yang dia hantar itiew tak sampai dalam inbox Yahoo! Mail Akak, at least, sekuwang2nya... message yang dihantar dari account Myspacenya itiew pulak, yang act as back-up plan itiew, akan masuk ke Mail Inbox Myspace Akak katanya... usually that's the case la kan. Tah lah. Akak mana2 style pun ok. Janji message sampai. Hehehe... tu yang Akak sesuka suka hatiew Akak berspeku bagai, kan? Hahahaha...!)

Anyways, the message/ e-mail's content was technically the same as I said earlier on, identical if I must say so (mestikah telah berlakunya konsep LEFT-CLICK, HOLD AND MOVE TO HIGHLIGHT TEXT, RIGHT-CLICK ON HIGHLIGHTED TEXT, GO TO SPACE/ AREA TO TYPE/ PASTE, CLICK TO MARK POSITION TO PASTE, THEN RIGHT-CLICK AGAIN TO PASTE COPIED HIGHLIGHTED TEXT... wallah, kan? Mungkinkah itiew konsep yang telah berlaku sampai menjadikan e-mail di Yahoo! Mail Akak, dan message di Myspace Akak itiew sama konsep, ya wahai Adik Anum? Hehehe... Mati la Akak just bagi instruksi bagaimana nak memayah-nyusahkan keje senang COPY PASTE, iaitiew yakniew... LEFT-CLICK, HOLD AND MOVE TO HIGHLIGHT TEXT, PRESS CTRL+C AT THE SAME TIME TO COPY, GO TO SPACE/ AREA TO TYPE/ PASTE, CLICK TO MARK POSITION TO PASTE, PRESS CTRL+V AT THE SAME TIME TO PASTE - aiyoh! Apakah iniew? Entry INSTRUCTIONS TO BE A COPY/CUT/PASTE EXPERT kah!? Hahaha!)

So anyways, what's all this bising2 all about lah? Aiyoh! Ginik la lagunya citer... emmm... why do I sense that ayat itiew salah? Macam, like, the wrong way of usage the word 'lagu'? Hurm... ok. Refresh/ Rephrase - anddd ACTION!

Aiyoh!!! Lagunih citenya... (ha... baru la betoi! Hiks!)... Akak kan always la dapat e-mails and messages bagai, and selalunya dalam pengalaman hidop Akak sbagai Kakak nih (ISH! Sat KAKAK sat AKAK - apa nih!!!), selalunya la kan, be it kat dalam e-mail's inbox, ataupun Friendster, or Myspace - selalunye la kan, hat yang dok bermessage2, berminta-rayu nak berSMS2 bagai, ber-exchange comments yang dah dikelirukan semua remaja remajiewst skarang sebagai means ataupun konsep, of BERCOMMENT SEBAGAI CHATTING (gila kan? Comment, comment la. Gigih la buat sessi berbalas comments bagai persis Chatting. Akak paling tak suke cam gitiew... ops! Ok ok - balik kepada Anum. HEY! ANUM LAH! Bukan ANON! Keji tau! Hahaha...) Ha, dan yang paling2 setidak2 alam la kan, busuk2 Akak akan dapat those messages/ e-mails from teenagers la, yang berkehendakkan, berhajats, nak berkelanan bagai. Paling muda pun la kan, alahai, Akak rasa la kan, bagaikan erm, hmmm... sebesar2 (eh, ke sekecil2? Humrmmm) bebudak students Form 1 lar kot...(Chit! Ada hati nih si bebudak form ones hat gatei2 itiew, melalok nak ajak kite kuar dating? Isk isk isk - jantannye pun belom tentu YA atau masih TIDAK, al kata, masih BOY la kan, ado hati nak bawak kite kuar nih! Kite tak sker la kuar dengan orang yang kite nak kena ajar A to Z - ops! Mati la "Ok skarangs, adek buat kat Akak cam nih. Lepas tu adek pusing, attack leher Akak pulak yer... pastu lepas dah habis settle bahagian atas, adek kejutkan Akak. Akak bangun tidur, Akak ajar utk usung muka taktau malu tu ke bawah2 sikit, k? Ha, bukan camtu - salah tu... cam nih... " sambil memberikan panduan amali kepada these youngsters. OPS! Eeeyuckkkerparasssyer!!! Tak kuasa lah Akak! Ops! Motif lari konsep entry LAGI? Hahaha mati la this happens only when am in a Kezombians Mode! HAHAHA!!!).

Oklah - oklah... To pendekkan citer yang sememangnye dah pendek, tapi getek nak dipanjang2kan... kaedahnye hari iniew, I ols dapat, seorang budak, girl yang age-nye ala2 dalam pandangan dan musibat Akak lah kan, kire2, tak lebih dari 10 tahun rasenye or so. Kecik molek jer orangnye dari pics nya itiew (dinch tunjuk pada public lagiew yer, satgi Abah Anum kang, marah Akak kang, naya jer... Tapi kalau Abah Anum taste, apa lah sangat! OPS!) To me, rasenya, cam, pelik - selalunya yang nak add friends ke, nak bermessage2 ke, messengers ke ape ke, YM ke ape ke, bebudak muda LAKI jer la yang penah Akak lalui. Tapi kali nih, a primary school girl, yang meng-idola-lisasiewkan Akak. Terharu pun ado... Nak baca message/ e-mail dia? Japs Akak pass contentnyiew... (contentnya sajork yer... hiks!)
E-mail/ message sent by: Anum
Day/ date: Monday/ 17 February 2008
E-mail/ message content: Aunty!!! You are such a Prom Queen la Aunty... will be Anum's Idol...

Regards
Anum
KO TAK NANGIS!? Bukan KAKAKS yer - AUNTIE yer dipanggilnya haku. I ols terus pengsan dalam gumbira. Like, this is so like, new!!! I mean in real life, anak TPS Belle dan Nori are bound to call me Auntiecle - OPS! Tapi ini dalam e-mail, terasa macam, like, macam Oprah Winfrey dah! Hiks!

So did I ols balas? Of course la I did! Apa yang dibalasnya Akak, eh, AUNTIE LEA kepada si ANUM iniew... (time nih belom nengok profile si Anum lagi tau. Just bedal balas jer. Hehehe...) So what did I ols balas eh?...

... lalalalala...

.. lalalala..

. lalala.

NO CAN TELL WHAT I OLS BALAS! Cukup skadar I ols cakap pasal message content si Anum tu dah la kan... ;)

TAPI, lepas tu kan uols, I got another reply, and then I replied, and then I got another reply (all together for just within 1 to 2 hours Akak got 3 messages la from Anum, kan? Hummm...). So, what seems to be the prob? Well... the problem is... was... ish... ok, cuba u ols baca yang hat bawah nih - see if u guys would agree with moi... ;)
From Anum's 2nd message: hi again aunty...

tak nak lah aunty.... Anum tak nak la jadi prom queen .... nanti abah marah... inipun anum join ngan abah kat my space .... aubty banyak bf ehh... dunt get angry angry aunty.... tats luvly luvly face will be at my anums heart......

Regards
Anum
Note those marked in BOLD fonts... Sesuatuh tak? Oklah, let us put aside si Anum nih hebats berbahasa Inglish (mati la not English, not Inggeris... kan? Hahaha) Like, Abah lagu mana jenisnya yang bok masuk register anaknya sekali dalam satu profile kat Myspace? Akak pelik tau. Time tu baru akak terperasan. Age bagai 35 years old - daaahhh bagaikan serupa macam age si Abah nye Anum la kan? Tapi the "About Me" part tu - macam pasal si Anum. And then, ada sepotong ayat (errr... actually, its the whole "Who I'd like to meet" part - hiks!) yang tetiber buatkan Akak terdiam dan dinch mau pikir pa per - just tgk jer ayat2 dalam para itiew yer...
From Anum and her Abah's Myspace profile:

Who I'd like to meet:
The One and Only AbaH - for keeping me grounded and sane, for letting me have strong hope and faith, for making life such an intriguing journey with lots of adventures and surprises, for giving me endless opportunities to experience what life really means. I do love u AbaH...
Hurmmm... macam, single dad kah? Aiyoh! Akak konfiused nih! Adakah Abahnya si Anum dok belakang Anum nengokkan si Anum hantaq message kat Akak? Couldn't be - or else kenapa dia cakap takut Abah marah masuk online ape tah tadi in the 2nd message, a reply to my 1st message for her, errr - him... eh... them! Hish! Ataupun, mungkin betoi, the Abah wasn't around at that time - but sneaking to be online past midnight, motif!? And ataupunkah Anum IS the Abah? Ish! Internet these days, cannot percaya sangat la kan? Hiks!

The 3rd message was simply askin' Akak as her Auntie nih, belom tido ke ape ke (and waktu tu pulak akak terperasan the time - MOTIF budak sebesar2 nih, dok berjegilmata jaga lagi dan bermain2 message dengan AUNTIE LEA? Hummm...)

Macam, sesuatuh sangats, kan u ols semua? Like, possible juger it was the father all along; tapi, ade possibility it could be a girl named Anum. Tapi, ish. Tah lah.

Yang penting, Akak feelings2 macam kesah2 drama TV, macam ala ala si abahnya yang berusia 35 tahun itiew - persis Arash Mohd la kirenye, yang merupakan duda anak sorang - a girl, namanye Anum, hasil perkahwinan pertamanya yang tak menjadiew itiew (mana pi isteri 1st tu? Tatau. Director nak cut-short production, terus buang dari script ala ala mati tertelan PILL TEMPON YANG DIPERBUAT DARI PUMPKIN! Ala ala asalnya tempon tu PUMPKIN, pastu dalam kelam kabut, mata isteri tu nampak pumpkin tu macam tempon - pi la sumbat. Terus K.O. OPS! *Jeling kat 5thE! HAHAHA) Pastu, si anak nih computer literate nih, diusia muda, sangat genius nih, baca pi sana sini blog sana sini, terminat dengan blog dan penulis nya yang sangat terkenal, Nurlea Laurielle Lai Lee Abdullah Ahmed Bedewee... Everyday si Anum nih simpan pendam perasaan nak setupkan Abahnya yang candiew lagi kesunyian itiew dengan orang macam Auntie Lea itiew, chantek, montoques, pandai, hebats, ratu, operate tak pecah lobang, dan sebagainye. OPS! Over kan? Hahaha. Anyways, Pastu kan, si Anum (ANUM yer bukan ANON yer! Hanjs!) yang cerdik pandai nih pi setupkan abahnya si Arash Mohd itiew, dengan si Auntie Nurlea tu... AIYOH! DRAMA! Classics sangats! (Terus Mamyzackzaliah, C.A. dan Fifirinawati kuar berkompolan buat show background - lagu DRAMA... lalala sapa nak jadik NING!?) Hehe... and then kan, lepas tu kan... ha... apakah kesudahan drama itiew la, kan? Semua nak tahu, kan??? KAN!?

NANTIKAN
bila Anum reply my message esok, InsyaAllah. Akak dah mintak, suruh (dan PAKSA - tudiah!) dia reply message last Akak tadi tu (ini real lah! Bukan the drama tadi tu! HISH! Korang nih!) dan moga2 jawapan semua akan terjawab esok! Hiks! (Jadi kesahnye entry nih, to be continued kah? Hummm... malas la pulak kan nak to be continue. We'll see la. If ade mende menariks nak diciterkan, Akak buat part 2. Kalau ngak ado, ngak ado sajork lah! Hiks!)


Print option:




Fish of Pisces @ 5th_E said...  
AIYO... pumpkin ado, Arash ado.. I ADO!! haihh.... I la jadi NING sebab dapat kawen mat susly persis Omar itiew yang memberikan segalanya dalam GANDAAN 10 tapi ibarat u ols habaq la, its just a D R E AM. *nanges* ok la.. nak mandi and do what i have to do. Dui Dui.
Nurlea Laurielle said...  
5thE: That PUMPKIN joke really buat i ols tak henti2 KETAWA la - especially dengan YOU yang telling the joke! Hahaha!
fiebie said...  
mrasa lah ko, sebenarnya itu abah dia yang msg. hik ko pun suka daddy daddy kan. mrasa.,
Nurlea Laurielle said...  
Fiebs! Mak sker daddy2!? Ko sker kan tabur pitenah yang betiulst!? Hiks!

The Table Of Content

To show and hide the table of contents, please click on the following URL:

The Blog Posts

Displaying 2 postings per page; latest post on top